Image default

Elmaradhatatlan karácsonyi filmek 90-es évekből

Karácsony, bejgli, szaloncukor, ajándékok, szeretet ünnepe. És persze az elmaradhatatlan karácsonyi filmek, amiket már rengetegszer láttunk, de minden évben várjuk az év végét, hogy újra láthassuk a szeretttel teli karácsonyi filmeket. Most a 90-es évekből hoztunk elmaradhatatlan klasszikusokat.

Télapu (1994)

A Télapu (eredeti cím: The Santa Clause) 1994-ben bemutatott amerikai karácsonyi családi filmvígjáték, mely Leo Benvenuti, Steve Rudnick és John Pasquin rendezett. A főszerepben Tim Allen látható, aki Scott Calvint alakítja, egy férfit, aki az események véletlen alakulása folytán a tetőről lezuhant Télapó helyére kénytelen lépni, kezdetben csak egy este erejéig, majd állandóan, mely konfliktusokat okoz a családjában is.

Muppeték karácsonyi éneke (1992)

Dickens Karácsonyi énekének szokatlan, ám megkapó feldolgozását láthatják a nézők. A Muppet show teljes gárdája, Breki béka, Miss Röfi, Gonzó a patkány és a többiek mind-mind Dickens örökzöld karácsonyi történetét elevenítik meg ebben a szokatlan Muppet show-ban. Ráadásként a főszerepet a világhírű brit színész, Michael Caine játsza.

Csoda New Yorkban (1994)

Minden kisgyermek tudja, hogy a karácsonyi szünidõ az izgalmas kalandok és a csodálatos meglepetések ideje. A hatéves Susan Walker azonban már azt is tudja, hogy csodák nincsenek, az ajándékokat nem a Mikulás hozza és az õ gyermekien praktikus világában mindenre van ésszerû magyarázat. Így az idei Karácsony sem tartogat számára különösebb meglepetést. Vagy mégis? Vajon egy áruházi játék Mikulás képes fenekestül felforgatni Susan elképzelését a világról? Igen. Mert csodák márpedig vannak…

Reszkessetek, betörők! (1990)

A Reszkessetek betörők minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi filmje. Magyarországon a nagyobb kereskedelmi tévécsatornák szinte minden karácsonykor sugározzák, általában hatalmas promócióval, és azzal a reklámszlogennel: “Nincs karácsony Kevin nélkül!”. A film egyébként majdnem három évtizeden keresztül a legtöbb bevételt hozó karácsonyi filmnek számított világszerte, valamint egészen 2011-ig a legsikeresebb amerikai vígjáték listavezető helyét is betöltötte.

Hull a pelyhes (1996)

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nincs ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, minden erejét latba veti, és ha törik, ha szakad, megszerzi a fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk, és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét.

Nyugdíjasbarát

Az 5 legszebb karácsonyi film a ’40-es évekből

Az 5 legjobb karácsonyi film az ’50-es és a ’60-as évekből

hírek ebből a rovatból

Marad a vénasszonyok nyara – ilyen idő vár ránk ezen a héten

nyugdijaspeti

Ezekkel a szavakkal mondott le Novák Katalin

nyugdijaspeti

Szörnyű hírek érkeztek Reviczky Gábortól – a helyzet rosszabb, mint korábban gondolta

nyugdijaspeti