Image default

Innen megtudhatod, hogy 2024-ben mikor érkezik hozzád a kéményseprő

Idén is elkészítette és elérhetővé tette a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a társasházi sormunkatervét, amelyből megtudható, hogy 2024-ben mikor érkezik hozzánk a kéményseprő.

A katasztrófavédelem illetékességébe tartozó tizennyolc vármegye és a főváros társasházainak felülvizsgálati terve letölthető a honlapról. A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és tizennyolc vármegyében összesen 2923 településén ellenőrzik és tisztítják a lakossági kéményeket.

A terv a főváros esetében huszonhárom kerületre és utcákra lebontva tartalmazza azt, hogy társasházi ingatlanában mikor várható a kéményseprő. Azt, hogy Budapesten mikor érkeznek IDE kattintva tudod megnézni.

Fontos tudni, hogy a társasházak esetében kétévente ellenőriznek a szakemberek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Családi házakba nem mennek kérés nélkül

A társasházi sormunkaterv IDE kattintva érhető el. Ezután csak a megyére kell rákattintani és már látod is, hogy előreláthatólag mikor érkeznek a kéményseprők.

Szintén kiemelendő, hogy az egylakásos ingatlanokba (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) nem mennek kérés nélkül, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek idén is a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, illetve online is megrendelhetik azt.

Nincsenek alvállalkozóik

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja 2016 júliusa óta a katasztrófavédelem kijelölt kéményseprőipari szerve, közfeladatként végzi a tevékenységét.

NEM DOLGOZNAK ALVÁLLALKOZÓKKAL!

Családi házban élők számára ingyenes a kéményseprés –amennyiben az ingatlanba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet. Ebben az esetben a tulajdonos kezdeményezésére, előre egyeztetett időpontban érkeznek a szakemberek.

Időpontfoglaláshoz hívd a 1818-as számot, majd válaszd a 9.1-es menüpontot. A kéményseprők egy regisztráció nélkül működő honlapon is elérhetőek.

A társasházak esetében előre tervezett, úgynevezett sormunkában, az érintettek kiértesítése mellett történik az égéstermék-elvezetők felülvizsgálata.

Így néz ki a kéményseprő

Korábban beszámoltunk, hogy ál-kéményseprők zaklatják és próbálják becsapni főként az időseket, így nagyon fontos, hogy csak az igazi kéményseprőket engedjük be.

A Katasztrófavédelem igazi kéményseprője és igazolványuk

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Elmaradhatatlan karácsonyi filmek 90-es évekből

nyugdijaspeti

Világhírű fotós 1956-os képeiről nyílik kiállítás, egyetlen napon ingyenesen is megtekinthető

nyugdijaspeti

Ezzel az apró trükkel feldobhatod a reggelidet

nyugdijaspeti