Image default

Feljelentette a nagymama az unokáját, aki lopott tőle – vajon igaza volt?

Sajnos több alkalommal előfordul, hogy az unokák megkárosítják a nagyszüleiket. Ilyenkor mi a helyes? Feljelenteni az unokát, vagy fátylat rá és családon belül elintézni a dolgot. Vannak esetek, amikor már nem lehet hagyni, hogy az unoka visszaéljen a bizalommal?

A napokban jelentette be a tatabányai ügyészség, hogy nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nagymamája bankkártyáját használta játékszoftver vásárlásra.

A vádirat szerint az unoka jogtalanul magához vette a nagymamája nevére kibocsátott bankkártyát. A férfi

négy egymást követő napon, a nagymamája tudta és beleegyezése nélkül interneten keresztül online játékszoftvereket vásárolt összesen 700.218 forint értékben.

A nagymama reklamációját követően a bank a pénzt visszautalta a sértettnek, aki a büntetőeljárás során kérte az unokája megbüntetését is.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és 700.218 forint vagyonelkobzást szabjon ki.

Amikor a nagymama feljelenti az unokát

Korábban Pécsi Ildikó megelégelte, hogy az unokája továbbra is tréfát űz vele. A férfi a kilakoltatás ellenére kétszer is visszaköltözött az impozáns rózsadombi ingatlanba, mely a színésznő tulajdona.

Egy nagykanizsai férfi a 91 éves (!!!) nagymamájával elment egy Telekom boltba, ahol az asszonnyal – mint megbízható régi ügyféllel – megvetetett egy drága telefont részletre. Tette ráadásul úgy, hogy a szerződés aláírásakor a nagymama kezét unokája fogta. Ezt követően az akciósan vásárolt mobilt az unoka eladta, csakhogy a nagymamának közben érkeztek a felszólító levelek. Mintegy 353 ezer forintot kért tőle számon a szolgáltató, amiben benne volt a telefon ára és az igénybe vett szolgáltatások díja is.

 

Ügyészség nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Kiváló minőségű magyar libahús kerülhet a Márton napi asztalra – tavalyi áron?

nyugdijaspeti

Több, mint ötvenezren nézték meg azt a kiállítást, amiről mi is beszámoltunk

nyugdijaspeti

Így tudsz spórolni a karácsonyi nagybevásárlás előtt és az adventi időszakban

nyugdijaspeti