Image default

Plüssmacikat gyógyítottak az óvodások – videóval

A kelebiai Teleházába látogattak el a helyi óvodásokhoz a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar hallgatói egy különleges programmal. A gyerekek plüssmacikat gyógyítottak, megvizsgálták a torkukat, lázat mértek, szurit adtak, röntgeneztek, altattak, infúziót kötöttek be és még műtöttek is. A BAON beszámolója az eseményről.

A Teddy Maci Kórház program egy alapvetően svéd kezdeményezés, amely 2002 óta van jelen Magyarországon. Az ország orvosi egyetemein a hallgatók elsőként Pécsen vették át ezt a programot, majd becsatlakoztak a budapesti és szeged orvostanhallgatók is.

– A játékos program lényege, hogy megismertessék a gyerekekkel a gyógyítás sokszínűségét,

ez azért fontos, hogy a gyermekek később pozitívan éljék meg az orvossal való találkozást

– magyarázta a BAON-nak Bíró Szintia orvostanhallgató, a program egyik résztvevője.

A Teddy Maci Kórház a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének egyik prevenciós programjaként működik, célközönsége elsősorban az óvodás, kisiskolás korosztály.

A foglalkozások átlag 45 percesek és önkéntes orvostanhallgatók szervezik, plüss állatkákat vizsgálnak a gyerekek játék orvosi eszközökkel.

A játék során az orvostanhallgatók beszélgetnek a gyerekekkel,

közösen vizsgálják meg a plüssállatokat, majd egy kitalált történet segítségével együtt állítják fel a diagnózist és gyógyítják meg őket.

A gyerekek a foglalkozások végére rengeteg élménnyel gazdagodnak és talán már nem is fognak félni a fehér köpenyes doktoroktól.

BAON – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Betöltötte a 85. életvévét minden idők legjobb magyar öttusázója

nyugdijaspeti

Budapest 150 – Ingyenes filmek csodás fővárosunkról

nyugdijaspeti

Ezek lesznek az újrainduló Delta első adásaiban

nyugdijaspeti