Image default

Endrei Judit: Ne az idő múlásán siránkozzunk, ha nem találjunk meg minden napban valami jót!

A hétvégén rendezték meg a Senior+ Expo-t, azt a különleges kiállítást, amelyet kifejezetten az 50 év feletti korosztálynak szerveznek Az eseményen olyan termékeket és szolgáltatásokat mutattak be, amelyek az életminőség javítását célozzák. A kimondottan nyugdíjasok szóló rendezvény háziasszonya Endrei Judit volt, akivel az idő múlásáról, a televíziózásról és új feladatairól beszélgettünk.

Kerek születésnapot ünnepelt az egykori tévés

-Májusban volt a hetvendik születésnapja. Egy korábbi interjúban azonban azt említette, hogy nem minden kerek évszámnál tart nagyobb összejövetelt. Ez miért akalult így?

-Az ötvenedik születésnapomat egy bulival ünnepeltük, a hatvanadikat viszont nem. Nem vagyok egy bulizós típus, nem szoktam nagy ünnepeket tartani, és nálunk nincs is nagy vendégjárás. Kicsi család vagyunk. De hogy őszinte legyek, a hatvanadik születésnapomon egy kicsit elakadt a lélegzetem, hogy “a fenébe, hát azért elrepült az idő és már sokkal kevesebb van.” Most, a hetvenediknél azt gondoltam, hogy akkor még egyszer az életben csináljunk egy ilyen nagyobb baráti összejövetelt.

– Mi lendítette át a hatvanadik születésnapja okozta “sokkon”‘?

-Az, hogy én nem adom magam át ennek a negatív érzésnek, hanem inkább azt keresem a hétköznapjaimban, amitől jól érzem magam. És szerintem ebben a korban már ez a lényeg.

– És még harminc van a százig…

– Igen, most még harminc, jövőre már csak huszonkilenc. De majd meglátjuk.

Endrei Judit: “még harminc van százig”

Pozitív életfilozófiáját a környezetére is átragasztja Endrei Judit

– Sokan viszont nagyon el vannak keseredve a koruk miatt és azt mondják “most már nyolcvanöt éves vagyok, alig van már hátra…” Mit tanácsol nekik?

– Gondoljanak arra, hogy soha az életükben nem voltak olyan szabadok, mint most. Maguk dönthetik el, hogy továbbra is siránkoznak-e az idő múlásán, vagy sem. Én azt mondom, hogy nem lehet így élni. Amíg van egy aktivitásunk,

amíg tudunk mozogni, addig nem szabad azon sopákodni, ami elmúlt.

Én minden napomban keresem jó dolgokat, a legapróbb történéseket is. Azt közvetítem a környezetemben és azt szoktam mondani az előadásaimban is, hogy a negatív gondolatokkal csak magunkat mérgezzük és elvesszük az időt attól, amitől jól érezhetjük magunkat.

Fantasztikus pályafutással bíró, hiteles médiaszemélyiség

– Azért Ön is szokott nosztalgiázni, ugye?

– Persze..

– 1976-ban került az akkor Magyar Televízióhoz és 22 éven keresztül szerepelt a képernyőn. Dolgozott többek között az Ablakban, a TV Híradóban, a Hétvégében és számos más műsorban. Ebből a szép pályafutásból ki lehet emelni a legszebb pillanatot?

– Nem. Az emlékezetem amúgy is úgy működik hogy a jó dolgok inkább megmaradnak, a rossz, negatív időszakokat pedig eltolom magamtól. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy a Magyar Televízióban dolgozhattam, sok emberrel kerültem kapcsolatban, sokakra van hatásom. Hálás vagyok a sorsnak, de nem tudok ebből a huszonkét évből egyetlen percet vagy pillanatot sem kiemelni.

Endrei Judit dedikálja könyveit.

– Miért érezte fontosnak, hogy elvállalja ennek a rendezvénynek a háziasszonyi szerepét?

– Ez most nagyon szerénytelen válasz lesz. Nálam jobbat már nem találnak. (Nevet.) Abszolút hitelesen képviselem ezt a korosztályt. És nemcsak a magam boldogulása a lényeg, hanem az előadásaimban, könyveimben is valamiféle kis erőforrást nyújtok az időseknek. Nagyon örültem a felkérésnek és bízom abban, hogy még jó pár éven keresztül találkozhatunk itt.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Egészestés koncertfilmmel zárja jubileumi évét a Liszt Ferenc Kamarazenekar – nálunk is megnézheted!

nyugdijaspeti

Szilveszter: A mentők több, mint 3000 esethez vonultak, a tűtzoltóknak picit könnyebb volt

nyugdijaspeti

Kereshető térképen a Fiumei úti sírkert összes sírja

nyugdijaspeti