Image default

“Százig van még harminc évem” – Endrei Judit Szentendre díszpolgára lett

50 éve él Szentendrén Endreri Judit egykori tv-bemondó, 2023-ban díszpolgári címmel jutalmazták hűségét és a városért tett szolgálatait. Az idén 70 éves Endrei Judit az RTL reggeli műsorában foglalta össze az elmúlt éveket, mi pedig mutatjuk milyen “kiváltságok” illetnek meg Szentendrén egy díszpolgárt.

“Ez most a legnagyobb boldogság az életemben, ugyanis számolgattam, hogy hetvennégy óta élünk Szentendrén a szüleimnek köszönhetően és ez az ötven év teljes szerelemben telik a Szentendrében, Szentendrén, Szentendrével, és ez most tényleg a koronája” – mondta a bemondónő, miközben büszkén mutatta meg kitüntetését.

Véleménye szerint az

“idő egy érdekes dolog, és minél idősebb vagy, annál különlegesebb érzés, mert annyi emlék, élmény történés van az életedben. Én ezt is élvezem az idősödésben.”

– mondta elégedetten.

 

Az ötvenedik születésnapján egy nagy bulit szervezett, akkor még nem foglalkozott a korával. “A hatvanadikon volt először aggodalom, persze nem volt sírás-rívás zokogás, de akkor szembesültem azzal először és akkor gondoltam végig, hogy most már sokkal kevesebb van hátra.”

Amikor betöltötte a hetvenet, ismét bulit tartott, melyre összehívta a közeli barátait. Akkor úgy döntött, hogy eltolja magától a gondolatot, hogy mennyi lehet hátra, mert “nem halni készül”. Endrei Judit tesz azért, hogy egészségben, aktivitásban minél hosszabban kort élhessen meg. Az adásban elmondta, hogy “ezekkel szembesülni kell, de naponként és pillanatonként jut ez eszedbe, hogy hát már csak ennyi lehet hátra.”

“Egyébként is nemrég hallottam, úgy kell ehhez viszonyulni, hogy százig van még harminc évem.”

“És ha elkezdem gondolkodni, hogy mi történt az elmúlt harminc évben, akkor megnyugszom, mert sok minden” – jelentette ki mosolyogva.

Mik a szentendrei díszpolgár “kiváltságai”?

Szentendrén évente egy díszpolgári cím adományozható. A város díszpolgára az adományozástól kezdve viselheti a kitüntető címet, valamint többek között az alábbiak illetik meg:

A Szentendre díszpolgára kitüntetés

-A város díszpolgára tanácskozási joggal részt vehet a képviselő-testület ülésein, hivatalos az Önkormányzat által rendezett városi ünnepségekre, díjtalanul látogathatja a város valamennyi közművelődési és művészeti intézményét, múzeumát, azok rendezvényeit.

Jogosult arra, hogy a polgármester, a jegyző, valamint a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői, az Önkormányzat intézményeinek vezetői soron kívül fogadják.

Endrei Juditról és egykori bemondó kollégáiról nemrég írtunk a Nyugdíjasbaráton. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát, akik még a fekete-fehér képernyőkre is színt hoztak. A cikk a IDE kattintva nyílik meg. De megmutattuk az 5 legjobb csehszlovák sorozatot is, amit mindenki látott.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Kiderült mit ettek a Titanic utasai pár nappal az ütközés előtt – harmincmillióért árverezhetik el a menükártyát

nyugdijaspeti

Így ünnepeltük a karácsonyt 1906 és 1986 között – KÉPGALÉRIA

nyugdijaspeti

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

nyugdijaspeti