Image default

Ezek a legjobb bolti panírmorzsák

Sok helyen nincs vasárnapi, ünnepi ebéd rántott hús nélkül – kezdi bejegyzését a Maradok a pénzemnél blog. A rántott hús ízéhez, állagához sokban hozzájárul az egyik egyszerű alkotóelem, a panírmorzsa is. Most az országosan kapható termékeket vaktesztelték, melyik panírmorzsával, zsemlemorzsával lesz legfinomabb a vasárnapi rántott hús!

A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a “zsemlemorzsa a vizes zsemlének vagy a BL 55 típusú liszt, víz, élesztő és só felhasználásával, morzsagyártás céljából előállított félkész terméknek (babajka) a szárítása után aprítással, őrléssel előállított termék.”

ÉRTÉKELÉS MENETE
Illat: nyersen jellegzetes natúr kenyérmorzsa illatot vártunk, a kisütéskori illatot nem értékeltük, mert azt panír többi összetevője is jelentősen befolyásolja

Állag: nyers panírmorzsa állaga a portól az 5-6 mm átmérőjű nagyobb darabokig terjed. Szerintük a jó panírmorzsa alig tartalmaz port (maximum annyit, amit pl. az otthoni darálás is eredményezne); és 2-4 mm-es homogén állagú az egész zacskó morzsa. Friss rántotthús panírjában a morzsa szemek ropogósak, nem rágósak.

Íz: annyi elvárásuk volt, hogy egyszerű kenyér morzsa íze legyen, ne legyen “állott” vagy túl semleges, de az elvárttól idegen furcsa íze sem.

A TESZT MENETE
A vaktesztet a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai és laikus fogyasztók végezték, összesen 15-en. A tesztre az országosan kapható panírmorzsákat válogattak be. A panírmorzsát felhasználva is tesztelték, csirkemelleket paníroztak és sütöttek ki. A kóstoláskor a natúr, nyers morzsát is értékelték és a panír minőségén keresztül is.

Mi most az első három helyezettet mutatjuk meg, aki a teljes mezőnyre kíváncsi IDE kattintva megtalálja.

1. Pantastico Panírmorzsa nylonzacskó (breadcrumbs), egységár: 678 Ft/kg,

Pontszám: 8,4/10 pont

A morzsa maximum 3 mm átmérőjű morzsákat tartalmaz, poros rész nincs benne. Kellemes panír illat. Ropogós a nagyobb morzsszemeknek köszönhetően. Nem vett fel túl sok olajat. Íze az elvárt, jellegzetes és hagyományos sült panír íz.

1. Pantastico Panírmorzsa papírzacskós, egységár: 799 Ft/kg,

Pontszám: 8,4/10 pont

A morzsa maximum 3 mm átmérőjű morzsákat tartalmaz, poros rész nincs benne. Kellemes panír illat. Ropogós a nagyobb morzsszemeknek köszönhetően. Nem vett fel túl sok olajat. Íze az elvárt, jellegzetes és hagyományos sült panír íz.

3. F&R Partner Panírmorzsa nylonzacskós, egységár: 758 Ft/kg,

Pontszám: 8,3/10 pont

A morzsa maximum 3 mm átmérőjű morzsákat tartalmaz, poros rész nincs benne. Kellemes panír illat. Ropogós a nagyobb morzsszemeknek köszönhetően. Nem vett fel túl sok olajat. Íze az elvárt és hagyományos sült panír íz.

3. LIDL Belbake Panírmorzsa papírzacskós, egységár: 799 Ft/kg,

Pontszám: 8,3/10 pont

Maximum 3 mm átmérőjű morzsákat tartalmaz, poros rész nincs benne. Kellemes panírillat. Ropogós a nagyobb morzsaszemeknek köszönhetően. Nem vett fel túl sok olajat. Íze az elvárt és hagyományos sült paníríz.

Maradok a pénzemnél – Nyugdíjasbarát

(a címlapképen az első helyezett panírmorzsában kisütött csirke látható.)

hírek ebből a rovatból

Elment a sportkommentátor legenda, Dobor Dezső

nyugdijaspeti

A világ kilenc legikonikusabb épülete: régen és most

nyugdijaseszti

Érdekes programokkal vár az Őrségi Tökfesztivál

nyugdijaspeti