Image default

Ezt kérik a rendőrök a temetőkbe látogatóktól

Bár a következő napokban elhunyt szeretteinkre emlékezünk, nem feledkezhetünk meg saját biztonságunkról sem. A biztonságos közlekedés elősegítése mellett a rendőrség kutyás járőrökkel is fokozott ellenőrzéseket tart a budapesti temetőkben, megelőzve, illetve megakadályozva a gépkocsifeltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások elkövetését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya fokozottan figyel arra, hogy a budapesti temetőkbe kilátogatók ne váljanak bűncselekmény áldozatává. Tanácsokat adnak a temetői lopások, illetve a jellemzően sírkertek környékén elkövetett bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban. Szórólapot osztanak a temetőbe érkezőknek, és felhívják a látogatók figyelmét arra, hogy szükség esetén forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz, illetve a rendőrséghez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tanácsai a megemlékezőknek:

-Legyenek körültekintőek a sírok gondozásakor, és a virágok, koszorúk elhelyezése közben se tévesszék szem elől táskájukat, értékeiket! A lopások elkerülése miatt ajánlott a kézitáskát a testhez szorítva viselni!

-A pénztárcát, bankkártyát, valamint mobiltelefont tartsák biztonságos helyen, például zárt, belső zsebben vagy a táska belső részében!

-A személyes tárgyaikat, ékszereiket kérjük, hogy a felsőruházat alatt, idegen szemektől rejtve viseljék!

-Az iratokat és a kulcsokat elkülönítve tárolják!

-Kérik, hogy lehetőleg a sötétedés beállta előtt keressék fel a sírkerteket! Erőszakos bűncselekmények ritkán fordulnak elő a fővárosban, de ezzel a lépéssel is sokat tehetnek biztonságukért! A rokonok, ismerősök, barátok együtt menjenek, a fiatalok kísérjék el az idősebb hozzátartozókat!

​-Tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a hétvége valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon.

-Gépjármű feltörések megelőzésének érdekében az autóban ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéktárgyat, okmányt vagy táskát!

Javasolják, hogy minden esetben zárják be az autót, még akkor is, ha nem távolodnak el tőle!

A biztonságos közlekedést rendőrök segítik a budapesti temetők környékén. Kérik, hogy ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, indulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!

Az ünneppel kapcsolatos budapesti forgalmirend-változások ITT tekinthetők meg. ​

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Borongós időjárás – borongós hangulat? Van megoldás!

nyugdijaspeti

Így szilvesztereztünk 1916 és 1986 között – fotók

nyugdijaspeti

Csodálatos Munkácsy képek érkeztek Székesfehérvárra

nyugdijaspeti