Image default

Egészestés koncertfilmmel zárja jubileumi évét a Liszt Ferenc Kamarazenekar – nálunk is megnézheted!

A 60. év című alkotást december 30-án 18 órától január 6-án éjfélig ingyenesen nézheti meg a közönség.

A világ legrangosabb kamarazenei formációi közé sorolt magyar együttes az idén ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját. Ez a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében olvasható.

A jubileumi év legszebb zenei pillanatait bemutató filmet, amelyben koncertrészletek és beszélgetések hangzanak el, december 30-án 18 órától érheti el a közönség.

Ez lesz a repertoár

A zenekar a gazdag és sikeres budapesti hangversenysorozat legszebb pillanatait teszi közkinccsé, az év elejétől egészen az október 25-i emlékezetes zeneakadémiai hangversenyig. Az október 25-i zeneakadémiai hangverseny műsorából a teljes Dvorák-csellóverseny előadása elérhetővé válik, Várdai István világhírű csellóművész, művészeti vezető szólójával, Takács-Nagy Gábor vezényletével.

Emellett részletek láthatók Emmanuel Pahud-vel közös koncertjükből, valamint a Müpában rendezett születésnapi előadásból Sayaka Shoji hegedűművész és a Győri Balett közreműködésével, továbbá a Martin Frösttel adott hangversenyből is.

A zenei élmény mellett a világhírű vendégek zenéről, közös művészi munkáról megfogalmazott gondolatait is megismerhetik a nézők.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből

A zenekar nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet állandó szereplőjévé vált.

Az együttes működése során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több mint ötven országba jutottak el. Többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben.

A zenekar, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra. Ezek a zenészek a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Végre! Bemutatják az Ezeregy éjszaka musicalt, de elkapkodták az összes jegyet

nyugdijaspeti

“Egy kunszentmártoni tanyáról jöttem” – Szabó Gyula 93 éve született

nyugdijaspeti

Aki miatt megszerettük a fizikát – 44 éve nincs köztünk Öveges professzor

nyugdijaspeti