Image default

Karácsonykor még szolgálatban volt, másnap nyugdíjba ment a tűzoltóparancsnok

Karácsony napján adta utolsó szolgálatát Miskolcon Orjovics Tibor alezredes. A „B” csoport szolgálatparancsnoka másnap még átadta a szolgálatot… és azóta egy másik időszámítás vette kezdetét számára. A tűzoltó parancsnok utolsó szolgálatáról a Facebookon számolt be a Katasztrófavédelem.

Az alezredes amúgy nem tegnap kezdte az ipart: 1986 tavaszán kezdett dolgozni a hatvani tűzoltóságon. Aztán útja Moszkvába, az ottani BM Tűzoltó Mérnökképző Műszaki Főiskolára vezetett, majd két év elteltével már ismét idehaza, de már Egerben szolgált, szerparancsnokként.

Aztán jött egy újabb kanyar vissza Hatvanba, utána egy éles kitérő Pécsre, 1997-ben pedig már Miskolcon erősítette a tűzoltóságot. Itt aztán különböző beosztásokba került, közben elvégezte a Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kart, így 2005 májusától szolgálatparancsnokként szolgált a vármegyeszékhely tűzoltóságán.

Egészen idén karácsonyig. Tibor az utolsó munkanapján sem pihent, több káresethez is riasztották őket, a “katvéd” fotója utolsó vonulása közben készült.

Fotók: Miskolc HTP, címlapkép: minap.hu

hírek ebből a rovatból

Akinek a muzsikájáért minden ujjára vagyont érő gyűrűt húztak – Öt plusz egy érdekesség Dankó Pistáról

nyugdijaspeti

76 éves, de úgy néz ki, mintha 50 lenne – ez a titka

nyugdijaspeti

Felszámolták az Autómúzeumot, rengeteg veteránautó sorsa kérdéses

nyugdijaspeti