Image default

Ez vajon megkönnyíti a belvárosi idősek életét? – “Kampányzebra” az Astorián

A választások közeledtével megszoktuk, hogy mindenki magasabb fokozatra kapcsol. A fővárosban sincs ez másként, most épp egy látványzebrát építenek az Astoriánál.

“Új gyalogos-átkelőhely épül az Astoriánál: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és gyorsabban lehet majd átkelni a Rákóczi úton. (Az kimaradt, hogy csak és kizárólag a páros oldalt kötik össze a páratlannal. – a szerk.) A főváros ezzel egy régi, több mint 60 éves adósságát törleszti: a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők már több száz méteres kerülő nélkül, a Rákóczi úton is átkelhetnek a Múzeum körút és a Károly körút járdái között. A fejlesztés a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illik: megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást.” Így dicsekszik a BKK, de nézzük mi ez a valóságban.

Ez csupán annyit jelent, hogy a Rákóczi út páros oldaláról zebrán tudunk átmenni a páratlan oldalra. De ha például a Rákóczi útról a Kossuth Lajos utcába szeretnénk eljutni, ez átlósan található, akkor ismét az aluljárót kell használnunk.

A piros nyilakkal jelölt irányokba továbbra is az aluljárót kell használnunk.

A BKK közölte, az építési munkák előreláthatólag 4-8 hétig tartanak, és szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járnak. Az építkezés környezetében a kivitelezés teljes időtartama alatt sávelhúzásra, vagy -lezárásra kell számítani, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz.

A BKK közölte azt is, hamarosan elkezdődhet az Örs vezér terénél is a felszíni gyalogos-átkelőhely kialakítása, ennek köszönhetően a gyalog közlekedők egyszerűbben kelhetnek majd át a Kerepesi úton a kőbányai és a zuglói oldal között.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Kiszel Tünde hol Barbieként, hol Jégvarázs Elzaként jelenteti meg magát új naptárában

nyugdijaspeti

Újabb Munkácsy festmény került magyar kézbe, itt nézheted meg Te is

nyugdijaspeti

Emléktáblát kapott Cserháti Zsuzsa

nyugdijaspeti