Image default

“A nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország”

A baloldal elvette, mi visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat, hétfőtől 2,5 millió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó Facebook-oldalán egy vasárnap délelőtt közzétett videóban.

A nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt – tette hozzá Varga Mihály.

A pénzügyminiszter elmondta: a költségvetés a jelenlegi nehéz és veszélyes időkben is biztosítja az ehhez szükséges több mint 1000 milliárd forintot. A kormány teljesíti 2010-ben tett ígéretét, megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét – hangsúlyozta.

A tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb, 6 százalékos emelés követte.

2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére nőtt, vásárlóereje 20 százalékkal emelkedett – ismertette. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok a jövőben is számíthatnak a nemzeti kormányra.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a videóban elmondta:

a nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország, a magyar emberek, családok, éppen ezért a kormány mindig kiáll az érdekeikért és megvédi a juttatásaikat.

“Egyebek között visszaadtuk nekik a korábban a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, ráadásul megemelt formában. Eddig 5 alkalommal fizettünk számukra nyugdíjprémiumot, amire 2010 előtt sosem volt példa” – mondta.

Hozzátette, hogy az anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett fontos a gondoskodás és a biztonság is, ezért indították el a Gondosóra programot, amely biztonságot ad az időseknek és megnyugvást a hozzátartozóknak.

Többek között ezekről is olvashatnak a Jókor magazinban, az ország legnagyobb példányszámú lapjában – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

12 zöldség és fűszernövény, melyeket a konyhai maradékokból újratermelhetsz

nyugdijaspeti

Ezt az öt cikket olvastátok 2023-ban a legtöbben

nyugdijaspeti

Új feladatot kapnak a háziorvosok, a nem beutalóköteles szakrendeléseknél is a rájuk bíznák az időpontfoglalást

nyugdijaspeti