Image default

Akár mi is utazhatnánk a legendás Orient Expresszen

Igaz, az ára meglehetősen borsos, Londonba Budapestről 1.3 millió forintért, míg Párizsba kicsivel több, mint hárommillióért mehetünk. Ráadsául nyugdíjas jegyet sem adnak…

Az Orient Expressz 2009-ben megszűnt állandó menetrend szerint közlekedni, de nosztalgiajáratként (természetesen az eredeti szerelvénnyel) továbbra is közlekedik a London-Velence, illetve az eredeti, Párizs-Isztambul útvonalon. A luxusvonat Budapesten is megáll.

A legendás 3674-es bárkocsi

Az Orient Expressz a mai napig talán a történelem leghíresebb vonata. Az általa kínált luxus mindenképpen egyedülálló élménynek számít, azonban ezért vagyonokat kell fizetni. A fent említett összegbe az alábbi szolgáltatásokat vették bele:

*LUXUS SZÁLLÁS
Egy éjszaka a velencei Simplon-Orient-Express vonat fedélzetén

*PAZAR NÉGYFOGÁSOS VACSORA
Lakomázzon a szezonális menüből, amely kekszet, sajtos tálat és chutney-t, valamint kávét és petit fours-t tartalmaz.

*SOMMELIER BOROK
Minden étkezéshez sommelierink által válogatott borok tartoznak, ha az éttermi kocsikban szolgálják fel.

*ÍZLETES HÁROMFOGÁSOS EBÉD
Egy laza, mégis pazar étkezés, miközben a világ az Ön ablaka mellett halad el.

*FRANCIA REGGELI
A kabinjában tálalva a legnagyobb kényelem érdekében.

*DEDIKÁLT STEWARD SZOLGÁLTATÁS
Minden kívánságát teljesíti, miközben stílusosan pihenhet.

Az utasok a gondosan felújított 1920-as évekbeli étkezőkocsikban borozhatnak és vacsorázhatnak, mielőtt a 3674-es bárkocsiban (fenti képünkön) koccintanának a pezsgővel. A plüss kabinok és a kézzelfogható történelem között egy lenyűgöző utazás várja aki ezt megengedhetik maguknak.

Pazar étkezőkocsi

 

Az Orient expressz egy élő legenda

Amikor a Venice Simplon-Orient-Express elindult első útjára, az utazás új korszaka született. Ez egy ikonikus pillanat volt az időben, amely művészeket, előkelőségeket és színészeket egyaránt inspirált.

Az első útjáról a Pesti Napló így számolt be:

Pesti Napló, 1883 június 8. Arcanum

A huszadik században a vonat a kontinentális utazás művészetében kitüntetett szerepet töltött be. Nagyszerű belső terekkel és az elmaradhatatlan pezsgővel úttörő szerepet játszott a legpompásabb közlekedési módban, amellyel bejárható Európa és annak legszebb városai.

 

Az utazás aranykora

Híres társaságok és érdekes vendégek – köztük kémek, írók, nagykövetek és királyi családok – vendégül látása révén az utazások hírnevét a finom vacsorák és késő esti koccintások során kialakított emlékezetes kapcsolatok öregbítették. Persze nemcsak a szépről kell beszámolni.

Gróf Zichy Géza a Fővárosi Lapok 1886. március 27-i számában jegyzett cikkében számol be utazásáról: “Még az este fölültem az Orient Express-re, mely valóban egy robogó fogadó, kényelmes, mintaközlekedési eszköz, csak fűtési rendszere gyarló. Kabinomban négy fok meleg volt. Hihetetlen gyorsasággal röpített haza kedveseim körébe, hová »megfogyva bár de törve nem« megérkeztem.”

 

A lakosztályok a történelmi kabinok minden szépségével büszkélkedhetnek, természetesen fürdőszobával kiegészítve. Az expressz üzemeltetője szerint a pazar lakosztályok a vonat által átszelő természetből merítenek dizájnelemeket: erdők, hegyek, vidékek és tavak.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A nagyszülők az állatkertbe indultak az unokával, közben derült ki egy szörnyű titok

nyugdijaspeti

Így készítik ezeket a gyönyőrű gyimesi írott tojásokat

nyugdijaspeti

Hihetetlenül gazdag Zsolnay-kiállítás nyílt Budapesten

nyugdijaspeti