Image default

Már otthonról is megnézheted ezt az 56-os fotókból készült kiállítást

Ebben az esős időben az embernek nincs kedve otthonról kimozdulni, így nektek hoztunk egy szuper kiállítást. Új, online kiállításként is elérhetőek John Sadovy különleges fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból.

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, együttműködésben a fotós két lányával, Liza Jane Sadovyval és Yvonne Sadovy de Mitchesonnal, másolati fényképkiállításon mutatott be válogatást John Sadovy 1956-ban készített felvételeiből tavaly október 21. és december 10. között a Múzeum Kupolatermében. Az időszaki kiállításhoz most elkészült egy online kiállítás, amelyet Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ munkatársai készítettek.

A különleges fotók sok leírással és információval együtt a Nemzeti Múzeum honlapján a virtuális kiállítások között, a MuseuMap Gallery-n pedig a Kiállítások menüpontban, az online kiállítások oldalon láthatók magyar és angol nyelven is.

Ki volt John Sadovy és mit csinált 1956-ban?

John Sadovy (1925–2010), a Life című amerikai képes hetilap számára tudósított. A cseh származású fotóriporter 1956. október 29. és november 1. között volt szemtanúja és krónikása az október 23-án kitört magyarországi forradalom eseményeinek. A fotóriporter világhírűvé vált képei mellett több olyan, Magyarországon eddig még nem látott felvétel látható az online kiállításban is, amelyek bepillantást engednek a szabadságharcosok tűzszünet alatti életébe, és egy ausztriai menekülttáborban várakozó magyarok világába.

MNM – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Depressziót okozhat a lábfejzsibbadás

nyugdijaspeti

Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével

nyugdijaspeti

Dupla zenei utazásra hív Zorán

nyugdijaspeti