Image default

Ezt nem hiszed el! Akár tízezreket is lehet spórolni ezzel a trükkel

Ildikó nyugdíjas tanárnő, akinek sok változást nem hozott a vásárlási szokásaiban a rezsiválság és az infláció. Eddig is nagyon megnézte az árakat, de most még több trükkre van szüksége ahhoz, hogy a hónap végén is be tudjon vásárolni.

Mivel matematika- és fizikakorrepetálásra mindig szükség van, Ildikó heti néhány magánórával egészíti ki a nyugdíját. Hiába vállal azonban még több tanítványt, az élelmiszerárak emelkedését egyre nehezebben tudja pótolni a plusz bevétellel. Ildikó ilyenkor a nagymamájára gondol, aki annak idején művészi szintre emelte a takarékoskodást: mindig tudta, hol a legolcsóbb egy termék, és minden maradékot hasznosított.

Ildikó Excel-táblákban vezeti a kiadásait, és mindig alaposan tanulmányozza az aktuális akciókat. Tudja, hogy mely termékek ára marad tartósan alacsony, számon tartja a hűségkártya-programokban megszerzett pontokat és a kedvezménykuponokat is, így havonta közel 10 ezer forintot spórol meg. Kihasználja a Tesco nyugdíjas kedd napját, amikor a nyugdíjasok 5 százalék kedvezményt kapnak a vásárlásuk végösszegéből.

Bár korábban is csak nagyon ritkán engedhette meg magának, hogy finom sajtokat és olasz tésztát vásároljon, ezekről most teljesen le kell mondania, és kevesebb tejtermék és friss zöldség kerül a kosarába. A kertjében egy kis veteményest alakított ki, így nyár közepére megtermeli a számára elegendő paradicsomot, paprikát, cukkinit, és nagy adag lecsót tesz el télire.

Nála csak a szomszédja, Icuska tud jobban spórolni. A szomszédasszony gyakran újságolja, milyen akciót fogott ki legutóbb, és milyen kevés összegből hozta ki a vasárnapi ebédet. Elmesélte Ildikónak, hogy a Tesco fizetett neki, mert ugyanazt a terméket máshol olcsóbban vásárolta meg, és visszakapta a különbözetet. A szomszédasszony számára minden elcsípett akció egyben a rivalizálás eszköze, és valódi öröm a számára, ha valamit kedvezőbb áron vásárolt meg, mint az ismerősei. Ildikó ezen bosszankodik egy sort, majd visszatér az Excel-tábláihoz, és feljegyzi magának a működő tippeket.

 

hírek ebből a rovatból

Mától 15 százalékra nő a kötelező akciózás mértéke: mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

nyugdijaspeti

Megható szavakkal búcsúztak a Titanic kapitányától színésztársai

nyugdijaspeti

Már a Gondosórával is csalni próbálnak!

nyugdijaspeti