Image default

Gyerekek kívánságát teljesítették a vakvezető kutyások

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola karácsonyi ajándékot adott látássérült és rászoruló gyerekeknek. Valódi gyermeki kívánságok teljesültek, így az ünnep nem a szükségről, hanem az álmokról és a szeretetről szólt.

Az angyalkák egy-egy gyermeket választottak ki, vagyis a saját személyes élményük is benne van az ajándékozásban, így lett a gyerekek és az ajándékozók számára szeretetteljes az ünnep – mondta Balogh Ádám, a Karácsonyi Angyalka program szervezője, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársa.

Idén 86 gyermek karácsonyi kívánságát teljesítette az alapítvány a Karácsonyi Angyalkák segítségével. Az angyalkák magánszemélyek, az alapítvány adományozói és önkéntes közösségének tagjai, akik a vakvezető kutyák kiképzését támogatják.

„Arra kértük meg őket, hogy segítsenek a látássérült és rászoruló gyerekek karácsonyi megajándékozásában is. Akkora öröm és lelkesedés fogadta a kezdeményezést, hogy egyre több gyermek karácsonyi kívánságait tudjuk teljesíteni” – mondta Balogh Ádám.

Kállai Antoónia és Balogh Ádám

A vakvezető kutyák fontos szerepet játszanak abban, hogy ennyi lelkes támogatója van a karácsonyi programnak, ezért rájuk is gondoltak az angyalkák, sok meglepetés jutalomfalatot küldtek nekik, vagyis ők sem maradtak ki az ünnepből.

A szeretet és az álmok

Az ünnepi alkalommal vendégül látták a gyerekeket, akik boldogan bontották ki az ajándékaikat és lelkesen ismerkedtek a vakvezető kutyákkal.

„Olyan ajándékokat kaptak a gyerekek, amire tényleg vágytak. Valódi álmok és vágyak teljesültek most. Ebben az esetben nem csak a praktikum érvényesül, olyan élményük lesz a gyerekeknek, ami róluk szól, nem a szükségről, hanem a szeretésről meg az álmaikról”

– mondta az egyik ajándékozó, Kállai Antónia, aki vakvezető kutyájával vett részt az ünnepen.

Mi került a gyerekek közös karácsonyfája alá idén?

„Az ajándékok nagy része játék és édesség, de vannak köztük ruhák, használati tárgyak, pl. hajgöndörítő, hajvágó vagy épp tortakészítő eszköz. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lakó gyerekeket rehabilitációs szakemberek és családsegítő munkatársak közreműködésével választottuk ki. A többségük látássérült, de most is vannak olyan gyerkőcök, akik hátrányos helyzetűek, vagy a jelenlegi helyzetben nincs mód arra, hogy ajándékot kapjanak karácsonykor” – mondta el Balogh Ádám, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola pszichológusa és a rendezvény ötletadó szervezője.

A Karácsonyi Angyalka programban évről évre több csomag kerül a karácsonyfa alá. Az első évben 50 gyerek örülhetett, tavaly 64, idén 86 gyermeknek szereztek örömet.

„Idén olyan sok angyalka jelentkezett, olyan lelkesek voltak, hogy jövőre száz gyermeknek szeretnénk ajándékot adni” – mondta Balogh Ádám.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Már most írd be a naptárba: Ekkor érkeznek a nyugdíjak 2024-ben

nyugdijaseszti

A 115. születésnapját ünneplő szülésznő elárulta a hosszú élete titkát

nyugdijaspeti

Faros dömping lesz a hétévégén, de több régi Ikarust is láthatsz

nyugdijaspeti