Image default

A fagyasztott spenót a tökéletes módja annak, hogy bármilyen levest feldobj vele

A leves egyike azoknak az ételeknek, amelyek kultúrákon, évszakokon és alkalmakon átívelnek. Míg a húsleves-alapú leveseket, könnyű állaguk miatt kedvelik, más leveseket a zöldségeket tartalmazó sűrű keverékük miatt. Tehát mondjuk, hogy szeretnéd a levesed feldúsítani, vagy gyorsan elérni egy sűrűbb állagot? A megoldás a fagyasztott spenót.

A fagyasztott spenót a hét közepén “életmentő” lehet. Csodálatos kiegészítő, amely szinte bármilyen ételben helyettesítheti a friss spenótot. Csak a főzés utolsó perceiben önts egy adag fagyasztott spenótot a levesbe. Így pont elegendő idő áll rendelkezésére, hogy felolvadjon, mielőtt tálalásra kész lenne. Mivel a spenótnak ennyire enyhe íze van, könnyen hozzáadható szinte bármilyen leveshez, hogy feldúsítsd.

Felolvasztani?

Míg a fagyasztott spenótot közvetlenül a leveses fazékba is beleteheted, más recepteknél előfordulhat, hogy előbb ki kell olvasztani. Miért van ez így? A fagyasztott spenótban lévő felesleges víz ellensúlyozhatja a levesben lévő egyéb ízeket, ezért készülj fel ennek kiegyensúlyozására, ha egyenesen a fagyasztóból öntöd bele. Egyébként a spenótot egy kiszacskóban egy éjszakán át a hűtőszekrényben felolvaszthatod. Ha nagyon sietsz, tedd a fagyasztott spenótot egy szűrőbe, és futtass át rajta meleg vizet, amíg a levelek már nem jegesek. Nyomd ki a felesleges vizet, mielőtt a leveshez adod.

Azok számára, akik a krémlevest kedvelik

Van aki jobban szereti, ha a fagyasztott spenót darabos a levesben, de van aki jobban kedveli a selymesebb állagú krémlevest. Nem probléma. A fagyasztott spenótot hozzáadhatod a leveshez, csak le kell turmixolni. Ettől a levesed is fantasztikus lime-zöld színt kap, amit nem biztos, hogy elérsz, ha turmixolás nélkül kevered a spenótot.

Spenótkrémleves

Egy egyszerű spenótkrémleveshez önts egy csomag fagyasztott spenótot egy fazék (zöldség- vagy csirke-) alaplébe, és forrás előtt, pürésítsd a keveréket, és kész is a krémleves. Ez a leves hidegen vagy melegen is tálalható, így tökéletes nyári délutánokra vagy borongós téli napokra. Tejföllel vagy joghurttal is fel lehet dobni, hogy még színesebbé és krémesebbé tegyük.

Konyhai és egyéb trükkökért olvass bele Spóroló rovatunkba.

DailyMeal nyomán Nyugdíjasbarát

 

hírek ebből a rovatból

Az Akácos út kapta Az év magyarnótája címet

nyugdijaspeti

Legendás színészünk, Lukács Sándor a megújuló budai várban nosztalgiázik fiatal koráról

nyugdijaspeti

Szeretted az úttörővasútat? Most hétvégén ingyen vonatozhatsz

nyugdijaspeti