Image default

Az év magyarnótáját keresi hallgatói segítségével a Dankó Rádió

A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatói segítségével megtalálja az év magyarnótáját, 2023 kedvenc dalát. Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval, most a rádió több százezres hallgatói bázisa szavazhat kedvenc nótájára – tudatta az MTVA.

Kárpát-medencei közös kincsünk a magyar dal, amely egyedülálló gazdagságban a legkülönbözőbb műfajokban szólal meg. A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása – olvasható a közleményben.

Mint írják, a magyarnóta a mai napig a legnépszerűbb, százezrek ismerik, éneklik, hallgatják, szeretik. A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatóinak szavazatai segítségével kiválassza “Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát – idézi a közlemény Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját.

Hétfőn indul a szavazás a legjobb magyarnótára

A tájékoztatás szerint az elsőkörös szavazást hétfőn indítja a rádió: szavazni bármelyik magyarnótára lehet a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailen a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 06-30-555-5530-as (nem emeltdíjas) telefonszámon, vagy akár levélben is a Budapest, 1037, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben.

A magyar zene rádiója a hónap végéig, október 31-én éjfélig várja a szavazatokat, amelyeket

összesítve kialakul majd a legnépszerűbb 30 nóta listája. Ezek kerülnek a második körös szavazásba.

Mint írják, fontos, hogy a voksolás két szakaszában mindenki csak egy szavazatot adhat le. Így a második szakasz indulásakor újranyílik a lehetőség mindenki számára, hogy részt vegyen az év magyarnótájának kiválasztásában.

Aki megírja kedvenc magyarnótáját, nyerhet

A szavazók közt értékes nyereményeket sorsolnak ki. Több Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén. Valamint a Duna szilveszteri műsorának felvételén is – olvasható a közleményben.

További részletek a Dankó Rádió Facebook-oldalán, valamint a Dankó médiaklikk-felületén találhatók, ahol az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a szavazás részleteiről – áll az összegzésben.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ezt teszi a Honvédség adventkor az idősekért

nyugdijaspeti

Szombaton akár Hámori Gabriellával is jógázhatsz a Szépművészetiben

nyugdijaspeti

Bárdy Györgyöt anno kirúgták a Nemzetiből, mert megszegte a “szocialista erkölcsöt”

nyugdijaspeti