Image default

Van remény! Több mint hétezer fiatal vett részt a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akcióban

Több mint hétezren vettek részt a katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett, 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akcióban. – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

 

Az október 13. és 15 között, idén tizenhatodik alkalommal megtartott önkéntes ifjúsági akcióban országszerte és Erdélyben 170 csapat 77 településen teljesített önkéntes szolgálatot.

A fiatalok többek között sérült gyermekekkel sportoltak vagy idősek otthonában vezettek kreatív foglalkozásokat, elhagyott sírokat tettek rendbe vagy megunt ruhadarabokból készítettek tárgyakat.

Környezetünk megszépítésére is sokan vállalkoztak. Virágültetés, templomtakarítás, plébániakertek rendezése, óvodák és iskolák dekorálása, udvari játékok felújítása, padok lefestése, tájházfelújítás is szerepelt a vállalt feladatok között.

Mitől különleges a 72 óra?

A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár rájuk hanem alkotás is. A csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, latba vetve kreativitását, önállóságát, fantáziáját. Majd szombaton jöhet a munka, vasárnap pedig a lezárás, értékelés.

A program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson.

Láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A legtöbben, több mint háromezren Szabolcs-Szatmár Bereg és Békés megyéből csatlakoztak a projekthez – tették hozzá a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Ők szervezik

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház ifjúsági vezetői sok éve dolgoznak együtt azzal a céllal, hogy a különböző felekezetű fiatalok találkozhassanak és a közös tevékenység közben megismerve egymást felfedezzék azokat az értékeket, amelyet ki-ki hordoz.

A számos partnerszervezet mellett két ifjúsági szervezet komolyabban, társzervezői szinten kapcsolódik be a projekt előkészítésébe és lebonyolításába. A 2012 óta együttműködő Regnum Marianum mellett 2015-től fogva már a Magyar Cserkésszövetség is társszervezőként vesz részt a projekt szervezésében.

MTI – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Lebontották a Vasfüggönyt, megnyílt a határ

nyugdijaspeti

Emlékszel Kántorra, a legendás rendőrkutyára? Most könyvet írtak róla

nyugdijaspeti

Csökkent az influenzás betegek száma január második hetében

nyugdijaspeti