Image default

Borbás Marcsi megnézte, hogy készül az Ország Tortája és meg is lepődött

Borbás Marcsi, a Szent István Nap egyik nagykövete beleshetett az Ország Tortája győzteshez, a Levendula és Kert Cukrászdába. A Spicces füge respektus névre keresztelt nyertes süteményt augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és az Országtorta Ponton – számolt be a turizmus.com.

2023-ban a Levendula és Kert Cukrászda nyerte el az Ország Tortája elismerést. A 2011 óta megrendezett megmérettetésen a Magyar Cukrász Ipartestület a nemzetközi trendeket megtörve, a magyar hagyományok felé irányította a versenyt. A hungarikumokból és nemzeti értékekből összeállított alapanyagkosárból minimum egyet fel kellett használniuk a nevezőknek. A nyertes kreációnál, a Spicces füge respektusnál a jó minőségű tokaji aszú köszön vissza.

A torta mandulalisztes vajas piskótából, sóskaramellás mousse rétegből és egy kakaóbab töretet is tartalmazó diós-karamellás ropogósból áll. A különleges ízvilágot a tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes fehércsokis ganache adja,amelyet egy diós morzsás, de mégis ropogós textúrájú süteménytészta koronáz meg.

A győztes tortát Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda) álmodta meg, aki beavatta Borbás Marcsit a készítés fázisaiba.

Számos színes és ízletes gasztrokaland várja a Szent István-napi rendezvénysorozatra kilátogatókat például a Csárdafesztiválon és a Magyar Ízek Utcájában.

Az Ország Tortáját, a Spicces füge respektust és a Kikelet fantázianevű Cukormentes Tortát augusztus 19-től, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, valamint a Vígadó Pianonál felállított Oroszágtorta Ponton lehet megkóstolni. Itt a sütikóstolás közben Frank Sinatra dalokat is hallgathatunk. Utóbbi helyszínen az előző évek nyertes kreációi is felsorakoznak, így többek között a Pándi Meggy, a Szilvásgombóc és az Őrség Aranya is.

A részletes programról a szentistvannap.hu oldalon lehet tájékozódni.

Turizmus.com nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Egy év alatt brutálisan megnőtt a dolgozó nyugdíjas pedagógusok száma

nyugdijaseszti

Harry herceg elmondta mi a legnagyobb különbség Katalin hercegné és Meghan Markle között

nyugdijaspeti

Ezek voltak a legérdekesebb népszokások halottak napján

nyugdijaspeti