Image default

Borongós kora őszi időre számítsunk a héten

Hétfőn erősen felhős, délután borult lesz az ég. Déltől – főleg az északi tájakon – elszórtan alakul ki eső, záporeső. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 14 és 22 fok között változik a hőmérséklet. A borongósabb északon lesz a hűvösebb.

Kedden változóan, nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk elszórtan esővel. A szél délire fordul, és gyenge marad. 16-17 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

A hét közepén a reggeli párafoltok, illetve rétegfelhőzet megszűnése után napos, fátyolfelhős időnk lesz. Eső már nem várható. 25 fok köré melegszik az idő. A délnyugati szél élénk lesz.

Csütörtök reggel ismét lehetnek párafoltok, melyek hamar megszűnnek. Utána napos, nyárias időnk lesz 25 fok körüli maximumokkal. Az északnyugati szél megélénkül.

Péntekre igazi őszi, erősen felhős idő ígérkezik, de csapadék csak néhol fordul elő. 23-24 fok körül valószínű a hőmérséklet.

A hét elején gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet.

A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. (Készítette dr. Pukoli Dániel, koponyeg.hu)

Köpönyeg – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Így vernek át az étrend-kiegészítőkkel

nyugdijaspeti

Ők kaphatnak Prima Primissima díjat – Csákányi Esztert is jelölték

nyugdijaspeti

Hagyományos magyar sütemények egy kis csavarral a fiatal cukrászmestertől

nyugdijaspeti