Image default

Rengeteget spórolhatsz, ha másik gyógyszert kérsz a népszerű fájdalomcsillapító helyett

Az Algopyrin valóban az elsőszámú fájdalom- és lázcsillapító a gyógyszertárakban, de van ennél olcsóbb megoldás is.

Az infláció nem csak a boltokban, élelmiszervásárláskor okoz nekünk kellemetlen pillanatokat, hanem a patikában is. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy rengeteg gyógyszert felhalmoznak otthon a fiókban, így amikor betegek lesznek, ezeket csak elő kell venni gyorsan.

Persze ez rém praktikus, de van, hogy sok készítményt nem használunk fel közülük, és ki kell dobnunk őket a végén, ez pedig elég nagy pazarlás. Sokan abba sem gondolnak bele, hogy a gyógyszertárban is lehet okosan vásárolni. Itt azt tudjuk kihasználni, hogy ugyanazt a hatóanyagú készítményt vesszük meg jóval olcsóbban.

De mi az a generikum?

Ezek a készítmények az úgynevezett generikumok. Ezektől azért nem kell tartanunk, mert ugyanazokat az aktív összetevőket és ugyanolyan arányban tartalmazzák, mint az eredeti gyógyszerek.

Tehát a gyógyhatásukat tekintve

megegyeznek az eredeti gyógyszerrel, azonban jóval olcsóbban hozzájuk tudunk jutni.

A generikumok az eredeti gyógyszer szabadalmának lejárta után jelennek meg a gyógyszertárakban.

Az Algopyrin továbbra is ott van szinte minden háztartásban, mivel az elsőszámú fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer hazánkban. A népszerű készítmény hatóanyaga a metamizol- nátrium, de ezt már rengeteg más gyógyszerben megtalálhatjuk.

A gyógyszertárakban ha az Algopyrin mellett tesszük le a voksunkat, akkor bizony több mint 3 ezer forintot kell kifizetnünk a 30 darabos kiszerelésért, de a 10 darabos ára is kétezer forint felett van. Viszont sok olyan generikum van, ami metamizol- nátriumot tartalmaz, de az ára sokkal kedvezőbb.

Az Algopyrin helyett választhatjuk például az Optalgint, a Nodoryl, a Panalgorint, vagy az Algozone nevű készítményt is. Ezeket a gyógyszereket jóval kedvezőbb áron fogjuk megkapni. A 10 darabos Nodoryl Forte például már 900 forint körül beszerezhető.

Szóval, ha azt akarjuk, hogy a gyógyszertárban is spóroljunk egy kicsit, akkor nyugodtan kérjünk generikumot a patikában, és a patikusok segíteni fognak nekünk. Aki azonban nem szeret változtatni a régi szokásokon, az persze maradhat a jól bevált Algopyrin gyógyszernél.

További spórolási trükket találsz a Spóroló rovatunkban is, az egészséggel kapcsolatos cikkeinket, pedig ITT találod.

Promotions nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

12 lélegzetelállító kép, amikor a természet visszaveszi, ami az övé volt

nyugdijaspeti

Már több mint félmillióan használják a Gondosórát

nyugdijaspeti

December volt az elmúlt 122 év tizedik legcsapadékosabb hónapja

nyugdijaspeti