Image default

Csankó Zoltán nyerte idén a Kaszás Attila-díjat!

Csankó Zoltán a Győri Nemzeti Színház művésze vehette át idén a Kaszás Attila-díjat. A közönségszavazáson csaknem hatezren adták le a voksukat. 

Csankó Zoltán – aki 2023-ban már harmadszor került a döntőbe – a most elnyert díjat édesanyja emlékének ajánlotta – számol be a GyőrPlusz.

„Édesanyám személyesen is ismerte Kaszás Attilát. Végigizgult már két döntőt, amibe a korábbi években már bekerültem, és szinte megszállottan szerette volna, hogy megkapjam ezt a díjat. Sajnos egy évvel ezelőtt váratlanul elhunyt, így nem érhette meg, hogy most a Kaszás Attila-díj kitüntetettje lettem” – mondta a díjat átvevő Csankó Zoltán.

fotó: GyőrPlusz

A Kaszás Attila-díjat 2008-ban a XII. kerületi önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. Az elismerés anyagi megbecsüléssel is jár, a KIM és a díj meghirdetését támogató Raiffeisen Bank is jelentős pénzjutalomban részesíti a díjazottat.

Rátóti Zoltán színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója: Kaszás Attilával osztálytársak voltak az akkori Színház- és Filmművészeti Főiskolán, rengeteg emlék fűzi hozzá. Jó volt a közelében lenni, jó volt vele beszélgetni. Ennek oka lehetett embersége, szeretete és az az alázat, ahogy a szakmáját végezte.

A díjat korábban Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor, Schneider Zoltán, Krisztik Csaba, Nagy Csongor Zsolt, Orosz Ákos, Földes Tamás, Rusznák András és Harsányi Attila nyerte el.

GyőrPlusz – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A Kossuth-díjas Piros Ildikó életműdíjat kapott

nyugdijaspeti

Idén lesz nyugdíjkorrekció, jövőre pedig jön az emelés és 13. havi

nyugdijaspeti

Így strandoltunk a 70-80-as években

nyugdijaspeti