Image default

Ilyen időre számíthatunk kedd estig

Hétfő estig többnyire felhős időre számíthatunk, de időszakosan akár nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Tartósabban az Északi-középhegység tágabb térségében marad borult, párás az idő.

Elszórtan előfordulhat gyenge intenzitású csapadék: főleg eső, zápor, de Borsodban és a hegyekben hó is lehet. A délies szelet élénk, főként a magasabban fekvő helyeken olykor erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghidegebb. Késő este -3, +6 fok közötti értéket mérhetünk.

Kedden nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős idő várható sok napsütéssel

Az északkeleti határvidéken ugyanakkor borult maradhat az ég, délnyugaton pedig az éjszaka képződött köd csak lassan, fokozatosan oszlik fel, így ezeken a tájakon kevesebb napsütés valószínű.

Délutántól délnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul. Reggelig az ország északkeleti felén előfordulhat néhol zápor, majd napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam. Estétől viszont kiterjedt csapadékzóna érkezik, egyre többfelé ered el az eső. Az ország északkeleti felén élénk, erős lökések kísérhetik a nyugati irányú szelet, délnyugaton gyenge marad a légmozgás.

A minimum -4 és +4 fok között várható. A csúcsérték általában 7 és 12 fok között alakul, de északkeleten és a tartósan ködös délnyugati tájakon ettől pár fokkal alacsonyabbat is mérhetnek.

met.hu – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Mézeskaláccsal és mézzel várnak mindenkit Gyulán

nyugdijaspeti

A 72 éves Kató bizonyítja, sosem lehetsz elég idős, hogy felfedezd a világot

nyugdijaspeti

Öt érdekesség amit lehet, hogy nem tudtál Bors c. sorozatról

nyugdijaspeti