Image default

Csodás olasz filmklasszikusokat vetítenek az Urániában

A kimeríthetetlen olasz filmkultúra remekeit és az olasz tájak sokszínűségét felvonultató Uránia vetítéssorozat immár hatodik évadába lép.

Júniusig a Budapesti Olasz Kultúrintézettel együttműködésben újabb 14 filmet vetítenek, amelyek révén Friulitól Szicíliáig és Lombardiától Abruzzóig keresztül-kasul bejárhatjuk Itáliát.

Szokás szerint lesznek régi filmkincsek – mint Az éjszaka, amellyel a főszereplő Marcello Mastroianni születésének 100. évfordulóját ünnepeljük. De lesznek olyan újdonságok, melyek többsége csak az Urániában látható majd.

Vendégek az Urániában

Három filmhez vendég is érkezik: december 18-án Gianluca Maria Tavarelli jön Szabadon című, 2003-as sikerfilmjével, amely romantikus komédia és érzelmes felnövéstörténet egyben. A későbbiekben nagy hangsúlyt kapnak a női rendezők munkái. Ketten közülük személyesen is elkísérik filmjüket az Urániában. Március 11-én Isabella Ragonesével, a Rosa – A szirének dala című rendhagyó női portré alkotójával, június 10-én pedig Carolina Cavallival, az abszurd humorral átszőtt Amanda író-rendezőjével találkozhatnak nézőink. A filmeket kivétel nélkül eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A mozi teljes olasz programja ITT található.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

51 ezer forinttal többet hozhat a postás novemberben – mutatjuk a részleteket

nyugdijaspeti

Ezeket a darabokat nem láthatjuk többet a Vígszínházban

nyugdijaspeti

97 évesen tér vissza a képernyőre Sir David Attenborough a Bolygónk, a Föld III. évadával

nyugdijaspeti