Image default

Arany Medál életmű-díjat kapott Esztergályos Cecília

Esztergályos Cecília színművész, Parti Nagy Lajos író-költő, Jordán Adél, Sodró Eliza, Trill Zsolt színművészek és Gauder Áron filmrendező vehették át idén az Arany Medál-díjat.

Szerdán tartották az Arany Medál-díjak 15. átadási ünnepségét a fővárosi Bethlen Téri Színházban. A kitüntetést hat kategóriában adták át.

Az év írója kategóriában Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író-költőt; az év színésznője kategóriában Jordán Adél színművészt; az év színésze kategóriában pedig Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművészt ismertékk el.

Bereményi Géza (balról), Trill Zsolt, Esztergályos Cecília, Sodró Eliza és Parti Nagy Lajos / Fotó: Pozsonyi Zita – Blikk

Az év filmrendezője Gauder Áron Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró; az év legígéretesebb fiatal tehetsége pedig Sodró Eliza színművész lett.

Az életműdíjat Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színművész veheti át.

Mi az az Arany medál-díj?

Az Arany Medál-díj kulturális közönségdíj, amelyet Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő alapított 2008-ban. Az első díjakat 2008-ban adták át, hat kategóriában. Az elismerést azóta minden évben kizárólag a közönség ítéli oda azoknak a színművészeknek, rendezőknek és íróknak, akik az adott évben hazai film vagy színdarab létrejöttében működtek közre, vagy önálló kötetet publikáltak.

Eddig hetvennél több művész vette át az Arany Medál-díjat. Többek között Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Bánsági Ildikó, Básti Juli színművész is megkapta. A díj az adott évi színházi, filmes és irodalmi teljesítményt ismeri el a közönség szavazatai alapján.

Nyugdíjasbarát

Fotók: Pozsonyi Zita – Blikk

Esztergályos Cecília a Gondosóra program 250 ezredik felhasználója

hírek ebből a rovatból

Egyetlen hétévégre feltárul a tihanyi szerzetesek kriptája

nyugdijaspeti

Az özvegyasszony megtalálta férje évtizedekkel korábban írt levelét, ami megváltoztatta az életét

nyugdijaspeti

Így szeretett bele Ruttkai Éva Latinovits Zoltánba

nyugdijaspeti