Image default

Felújították Diana hercegnő egykori kedvenc nyaralóját, elképesztő összeget költöttek a Byblosra

A modern kor kevés híres arca kereste olyan szorgalmasan a megnyugvást és az elvonulást, mint az a nő, aki királynő lehetett volna. Diana hercegnő egyik kedvenc helye a Byblos Hotel szédítő falai mögött volt, amely egy idilli andalúziai vidéken, Malaga és Marbella között félúton fekszik.

A St Tropez-i Byblos Hotel testvérszállodájaként rövid hedonista utat járt be a 20. század végén. A 35 millió font  (közel 16 milliárd forint) értékű felújítást követően az ingatlan egy egészen másfajta változata jelent meg. Átnevezték La Zambra névre, és zen-szerű nyugalmat áraszt. A napfény és az árnyékok geometrikus medencékben táncolnak, és a szökőkutak finom szórása egy mór palota modernista megidézését idézi.

A tervezőcsapat egy kifinomult, 197 tágas szobából álló, modern ingatlant hozott létre, amely a Robert Trent Jones által tervezett golfpályákra vagy a Sierra Nevadára néz.

A luxusszállodában három étterem is található, amelyet a baszk gasztronómia korábbi nagykövete felügyel. Három medence, egy a gyermekek számára, akiknek szintén saját klubjuk van, néhány teniszpályával.

A wellness-függők számára azonban a 2 500 négyzetméteres Mood Spa a Costa del Sol legnagyobbja, amely 12 kezelőszobával, törökfürdővel, szaunákkal és jeges zuhanyzóval büszkélkedhet.

Egykor a szeméttelepen épült a Byblos

A malagai repülőtértől mindössze 30 percre fekvő szálloda elhelyezkedése továbbra is az egyik kiemelkedő tulajdonsága. Ugyanennyi idő alatt a vendégek Marbella történelmi központjában is lehetnek, ahol megcsodálhatják a város 15 éves átalakulását, amely során a drogoktól hemzsegő szeméttelepről bájos, kulturálisan átitatott városi oázissá vált.

A tengerpart 15 percre van, így minden világ legjobbja könnyen elérhető. Csakúgy, mint a birtokot körülvevő andalúziai hátország lenyűgözően gyönyörű tájai, amelyek felfedezésre várnak. Azok számára, akik nem tudják elviselni, hogy túl sokáig kell megválniuk a napozóágytól, Andalúzia egyik legkedvesebb, híres fehér hegytetős faluja, Mijas Pueblo is 15 percre van. A szálloda akár quad túrát is szervezhet.

Úgy tűnik, hogy a Costa del Sol mentén ötven éve tartó intenzív fejlődés nem sokat ártott ennek a fehérre meszelt sikátorok és hívogató kis étkezdék lakhelyének. Ha nagyobb kihívást jelentő kirándulásra vágyik, a Caminito del Rey, más néven a halál sétánya, egy félelmetesnek tűnő ösvény, amely 100 méter magasan az El Chorro-szurdok felett húzódik.

Bár a La Zambra felismerhetetlen a régi Byblosból, a magas falak megmaradtak. A belépéshez talán nem kell átugrani a jet-set fénykorának biztonsági karikáit (ami nem akadályozta meg Diana hercegnőt abban, hogy híres fényképeket készítsen róla), de a falak ismét egy teljesen más, de ugyanolyan fényűző menedéket rejtenek, ahonnan egyszerre lehet átölelni és elvonulni a Costa del Solról.

Daily Mail nyomán Nyugdíjasbarát

fotók: La Zambra Hotel

hírek ebből a rovatból

Sürgősségi műtétje után először üzent Sophia Loren

nyugdijaspeti

Nagypéntek – Jézus kereszthalálának napja

nyugdijaspeti

Hungarikum lett a lángos és a székelykapu

nyugdijaspeti