Image default

Mézeskalácsból készült templomokból nyílt kiállítás, most szavazni is lehet a legszebbre

A Szent László Látogatóközpont “Legyen ma templom minden ember szíve” című kiállításának alkotásait a szakmai zsűri már véleményezte, azonban szeretnének egy közönségdíjat is kisorsolni.

Győr, Nagyboldogasszony-székesegyház

 

Sokorópátka Magyarok Nagyasszony plébániatemplom
Rajkai Szent Márton plébániatemplom

Szavazni kedvenc a fotóra az eredeti poszt képgalériájában a tetszik gomb bármely reakciógombjával. A lájkokat összesítik a Triangulum Galériában leadható szavazatokkal, mely szerint a legtöbb szavazatot összegyűjtő alkotás készítője/készítői lesz a közönségszavazás győztese!

Közönségszavazás vége: 2023. december 22.
Eredményhirdetés: 2023. december 23.

A Győri Egyházmegye templomainak mézeskalácsból készített makettjeit bemutató kiállítás 2023. december 3-23. valamint december 27-30. között ingyenesen megtekinthető a Gutenberg tér 2. szám alatti Triangulum Galériában, 10 órától 16 óráig.

Ingyenes belépőjegyek igényelhetők a Szent László Látogatóközpont recepcióján (Győr, Káptalandomb 13.), nyitvatartási időben, 10-15.30 óra között.

Mi kell a tökéletes mézeskalácshoz?

A kezdeményezés 15 éve indult, eleinte az iskolában, majd a templomokban helyeztek el apró mézeskalácsfalut, ám egyre többen kapcsolódtak be a munkálatokba, így a Hunyadi utca 21. szám alatti közösségi térbe került a mára kiterjedt méreteket öltő látványosság. A geresdlaki mézeskalácsfalu adventen túl is nagy számban vonzza a látogatókat.

A geresdlaki mézeskalácsfaluról készült cikkünkben bemutattuk a tökéletes mézeskalács titkát:– Kell 76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 4 egész tojás, 1 csipet só, 2 kávéskanál mézeskalácsfűszer és 1 kávéskanál szódabikarbóna. 5 dkg margarint 4 evőkanál mézzel felmelegítünk forróra, ezt öntjük a többi összetevőhöz, majd jön a gyúrás. A máz akkor tökéletes, ha egy tojásfehérjéhez 15 dkg porcukrot keverünk. Ahhoz, hogy fényt kapjanak, egy egész tojást és egy tojássárgáját keverünk össze, majd, legjobb, ha festőecsettel kenjük le a süteményeket, akkor lesz szép, egyenletes.

Ilyen gyönyörű lett a geresdlaki mézeskalácsfalu

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Már most írd be a naptárba: Ekkor érkeznek a nyugdíjak 2024-ben

nyugdijaseszti

Krausz Ferenc útja Mórról Stockholmig – exkluzív interjú az M5-ön

nyugdijaspeti

Mikortól számítasz öregnek? Nem onnan, ahonnan eddig gondoltuk

nyugdijaspeti