Image default

Durva fordulat jön az időjárásban

Kedd estig a köd, rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében felhős, párás, helyenként ködös maradhat az idő. Északon, északnyugaton a párásság megszűnése után naposabb idő valószínű, a déli országrészben több lesz a felhő.

A nap első felében helyenként, majd főként délutántól egyre több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatar is kialakulhat. Az Észak-Alföldön kevés helyen megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a tartósan borult, párás, ködös részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hét vármegyére adtak ki riasztást a zivatar miatt.

Az északi megyékben éjszaka képződött köd nagyrészt feloszlik, de helyenként tartósan ködös marad az idő. Az esti óráktól kezdődően előbb az északnyugati, majd az éjszaka második felében az északi megyékben fordulhatnak elő zivatarok. A zivatarokat intenzív csapadékhullás és apró szemű (< 1 cm) jég kísérheti. Az éjszakai zivatarok szerda délelőtt lecsengenek, majd délután az északkeleti megyékben dörrenhet meg egy-egy helyen az ég.

Szerdán ismét szeles idő

Éjjel főleg hazánk északkeleti harmadán többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként hosszabb ideig megmaradhat. Másutt hamar feloszló ködfoltok, nagyrészt napos idő valószínű. Helyenként előfordulhat gyenge eső, szitálás. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé megélénkül. Hajnalban általában 5, 10 fokot mérhetnek, de a szélvédett területeken 1, 4 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Kora délután 7, 14 fok várható.

Csütörtöktől már esni is fog

A pára-, ködfoltok, rétegfelhőzet feloszlását követően főleg fátyolfelhők érkezhetnek, emellett általában többórás szűrt napsütés valószínű, majd éjjel vastagszik a felhőzet. Estig nem valószínű csapadék, éjjel nyugaton, északnyugaton viszont már előfordulhat eső, zápor. A déli szél sokfelé megélénkül, néha megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között valószínű.

Pénteken többnyire közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Több helyen fordulhat elő eső, zápor, de egy-egy zivatar sem kizárt. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A hajnali 0, +9 fokról 6 és 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

OMSZ – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ez lett az év szava 2023-ban

nyugdijaspeti

Endrei Judit: Ne az idő múlásán siránkozzunk, ha nem találjunk meg minden napban valami jót!

nyugdijaspeti

Magyarországon is azonosították a koronavírus új variánsát, az Erist

nyugdijaspeti