Image default

Esős lesz a hétvége, de fázni nem fogunk

Pénteken délután a dél felől érkező csapadékzóna északnyugat felé halad, és több helyen várható belőle eső, zápor. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Ez a HungaroMet időjárás-jelentéséből derül ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél pár fokkal melegebb is lehet. Késő este 5, 11 fok valószínű.

Péntek éjjel délkelet, kelet felől tovább növekszik a felhőzet, a nyugati tájak kivételével beborul az ég. Több helyen párássá válik a levegő, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében köd is képződik. Késő estig helyenként, az éjszaka második felében a keleti országrészben már többfelé fordulhat elő eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul.

Szombaton az éjszaka képződő köd már megszűnik, gomolyfelhők képződnek, a keleti országrészben a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik. Északkeleten azonban tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben helyenként, másutt elvétve lehet eső, zápor. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

MET.hu – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A 40 éves István, a király újra lemezen és a Duna TV-n

nyugdijaspeti

Lehet, hogy emelni kell a nyugdíjkorhatárt, hogy ne legyen nagy baj

nyugdijaspeti

Hosszú Katinka a szülés után már otthon is van, ezt posztolták

nyugdijaspeti