Image default

Megérkeztek az ALDI üzleteibe az új, visszaváltható italospalackok – mutatjuk mire figyelj

Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat, amelyeket a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk segítségével azonosíthatnak. 

A 2024-ben indult üvegvisszaváltási rendszer bevezetésével

a visszaváltási díjjal forgalomba hozott egyszer használatos PET, fém és üveg italospalackokat, illetve italosdobozokat már a visszaváltási díjjal terhelten lehet megvásárolni.

Az erről szóló cikkünk ITT található. A hatályos jogszabályok értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteniük. A fogyasztók ezeknél adhatják le az érintett palackokat, leadáskor a visszaváltási díj a fogyasztó részére visszajár.

Megváltozott a csomagolás is

A most megjelent visszaváltási díjas termékek címkéjén már megtalálható a visszaváltási díjra vonatkozó logó, valamint a díj mértéke, amelynek összege a kasszánál automatikusan hozzáadódik a termék árához. A visszaválthatóságot a polcokon kihelyezett ártáblán külön is jelölték.

A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg.

A levásárlás mellett jótékony célra is felajánlható az összeg, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig – a MOHU tájékoztatása szerint – várhatóan áprilistól lesz elérhető – írták.

Nyugdíjasbarát

Jön a kötelező visszaváltás – ennyibe fog kerülni

hírek ebből a rovatból

Szívbetegeknek készítették ezt a csodálatos túraútvonalat

nyugdijaspeti

Rákosi Gyula, a Ferencváros legendája 85 éves

nyugdijaspeti

Olcsó lesz a paradicsom, nem drága, a szilvát viszont aranyárban mérik

nyugdijaspeti