Image default

Felhőszakadás, jégeső, vihar – ez vár ránk szerdán

Szerda hajnalban, reggel a Dunántúl északi részén, valamint délkeleten, majd várhatóan a Duna-Tisza közének középső tájain többfelé fordulhatnak elő zivatarok. Ezt egy dél felől érkező, északra helyeződő zivatarrendszer okozza.

A zivatarok környezetében reggelig, lokálisan jelentős mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás (~ 20-35 mm), néhol jégeső (1-2 cm átmérővel), viharos szél (60-75 km/h) szél kialakulhat.

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól éjfélig egyre többfelé – éjfélig összességében több helyen várhatóak zivatarok -, amelyek részben egy délről, északra helyeződő rendszerbe szerveződhetnek.

A zivatarokat helyenként viharos szél (60-90 km/h), jégeső (1-3 cm-s átmérővel), felhőszakadás (30-50 mm) kísérheti.

Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol felhőszakadás (> 50 mm), 90 km/h feletti széllökés, jégeső (> 2-3 cm) előfordulhat.

Szerda délután

Az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű

záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak!

A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

met.hu – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Hamarosan kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál

nyugdijaspeti

Ma sem fogunk fázni, de van ahol kell az esernyő – Időjárás

nyugdijaspeti

A halfeti fekete rózsa legenda vagy valóság?

nyugdijaspeti