Nyugdíjba megy Gerendás: 70 évesen visszavonul az olimpiai bajnok magyar vízilabdázó

Az FTC-Telekom Waterpolo női vízilabdacsapatát irányító Gerendás György az idény végén befejezi edzői pályafutását. A legendás sportoló hetven évesen  vonul vissza, azaz megy nyugdíjba.

Egy élő legenda vonul vissza

1959-től az FTC (Ferencvárosi Torna Club) úszója és vízilabdázója, 1978-tól a Budapesti Honvéd, 1983-tól a BVSC (Budapesti Vasutas Sport Club), majd 1988-tól 1990-ig az olasz Possilippo Napoli vízilabdázója volt.

Úszásban is nyert magyar bajnoki címet, de kiemelkedő sporteredményeit vízilabdában érte el.

230-szoros válogatott, olimpiai bajnok

1975 és 1986 között 230 alkalommal szerepelt a magyar vízilabda-válogatottban. Két olimpián vett részt, 1976-ban, Montrealban tagja volt az olimpiai bajnok, 1980-ban Moszkvában az olimpiai bronzérmes magyar csapatnak.

1981-ben az év vízilabdázójának választották.

Az aktív sportolástól 1990-ben vonult vissza.

Hosszú ideje tervezte visszavonulását Gerendás

A játékosként olimpiai bajnok szakember február 23-án ünnepli majd a 70. születésnapját. A visszavonulásával kapcsolatban így fogalmazott: “két éve hoztam meg ezt a döntést, amit akkor közöltem a vezetőséggel. Most nem emlékeztetett senki erre, de tartom magam az elhatározásomhoz és ahhoz, amit kimondtam.”

Úgy véli, nagyon jó érzés lenne bajnoki címmel zárni a karrierét, de ebben a korban sokkal jobban örül az ember a lányok győzelmének.

“Ahogy többször láttam őket búskomornak és elkeseredettnek egy-egy zakó után, nagyon szeretném, ha egy ilyen nagy siker után is láthatnám őket” – mondta a zöld-fehér klub honlapján Gerendás.

Mint ismert, Gerendás György vezetőedzőként is beírta magát a Ferencváros történelemkönyvébe, hiszen 2022-ben Magyar Kupa-győzelemig vezette a női együttest. Ezzel megszerezték a női szakág első aranyérmét.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

A négyéves kisfiú hajléktalanoknak visz túlélőcsomagokat és kézzel írt kártyákat

nyugdijaspeti

Furcsa időjárás lesz a pünkösdi hosszú hétvégén

nyugdijaspeti

Így nézne ki Elvis, Marilyn Monroe és Diana hercegné ha élnének

nyugdijaspeti