Image default

Még gyorsabban megérkezhet a “segítség egy gombnyomással”

Gondosóra program még hatékonyabbá tétele érdekében együttműködési megállapodást kötött az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. 

fotó: Nyitrai Zsolt Fb oldala

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Miniszterelnöki Kabinetiroda képviseletében hangsúlyozta: a gondosóra életeket ment, az OMSZ missziója ugyanez. A két szervezet eddig is egymást segítve dolgozott, most az együttműködés hivatalossá válik és új szakaszba lép:

még gyorsabban megérkezhet a “segítség egy gombnyomással”

– utalt a Gondosóra szlogenjére a főtanácsadó.

MTI/Bruzák Noémi

Kifejtette: a mentők gyorsaságán és szakértelmén nagyon sok ember élete múlik, itt minden másodperc számít;

a magyar emberek hálásak az OMSZ csaknem tizenötezer munkatársának.

Magyarország kormánya elkötelezett a betegellátás minden szintjének jobbá tétele, fejlesztése, az egészségügyben dolgozók munka- és életkörülményeinek javítása mellett – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Felidézte,

2010 óta ezer mentőautót cseréltek le, 107 mentőállomás megújult és megépült 41 új, emellett nagy tételben szerezték be a legmodernebb mentéstechnikai eszközöket.

MTI/Bruzák Noémi

“A veszélyek korát éljük, különösen fontos a biztonság, az idős emberek biztonsága is” – hangoztatta a főtanácsadó. Hozzátette,

a nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülése mellett kiemelkedően fontos a biztonságuk is, ezért indította el a kormány az Európában egyedülálló Gondosóra programot.

Az ingyenes programba már több mint hatszázezer 65 év feletti ember regisztrált

A Gondosóra eddig nagyságrendileg tízezer életet mentett meg, a kontaktszemélyeket, hozzátartozókat több mint 16 ezer alkalommal értesítették, a diszpécserközpont munkatársai csaknem 15 ezer órán keresztül beszéltek az ügyfelekkel – részletezte Nyitrai Zsolt. Közölte:

a gondosóra biztonságot ad az idős embernek és megnyugvást a hozzátartozónak.

Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása a Gondosóra program, amelyben több mint 130 diszpécser fogadja a hívásokat. Az ő tudásuk, szakszerűségük biztonságot ad a felhasználóknak.

MTI/Bruzák Noémi

Nagyobb bajnál a mentőszolgálatot értesítik, kisebb probléma esetén viszont a diszpécserek adnak segítséget, ezzel is tehermentesítve a mentőket – fejtette ki az igazgató. Hozzáfűzte, az eddigi közös munka továbbfejlesztése

a cél, hogy a gondosóra diszpécserközpontjától a mentésirányítás minél pontosabb információkat kapjon.

Vészhívásnál a gondosóra helymeghatározási funkciója hatalmas segítség a mentésirányítás számára – jegyezte meg Juhász Roland.

Azt kérte, a mentők javasolják az időseknek a Gondosóra használatát, másrészt az OMSZ adjon segítséget abban, hogy a diszpécserszolgálat még szakszerűbben végezhesse a munkát.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, az OMSZ

tavaly 1,3 millió embernek nyújtott segítséget, közülük kétszázezren voltak nagyon súlyos állapotban.

“Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a technológiát a legjobban felhasználjuk az ő érdekükben, így evidens volt a Gondosóra programhoz való csatlakozás” – fogalmazott.

MTI/Bruzák Noémi

Elmondta, hogy máris napi szintű a kapcsolat, egyre több hívás érkezik a gondosórától, egyre hatékonyabb az együttműködés. A főigazgató jelezte, hogy készítettek egy nemzetközileg is validált segédletet a betegek kikérdezésére a Gondosóra munkatársai, diszpécserei számára, hogy “tényleg egy nyelvet beszéljenek” a mentésirányítással.

A Gondosórával kapcsolatos cikkeink IDE KATTINTVA érhetőek el.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ezért robbantatta fel Rákosi a Regnum Marianumot

nyugdijaspeti

30 év után hagyja el az Operettszínházat Kerényi Miklós Máté

nyugdijaspeti

Elmaradhatatlan karácsonyi filmek 90-es évekből

nyugdijaspeti