Image default

Háztetőről mentették meg a lovat a tűzoltók, az egész ország hálás érte – videóval

A közösségi média felhasználói által Caramelo becenévre keresztelt brazil ló országos figyelmet kapott, miután egy híradós helikopter lefilmezte, amint egy háztetőn rekedt Brazília déli részén. Itt a hatalmas áradások több mint 100 ember halálát okozták. Körülbelül 24 órával azután, hogy észrevették, egy mentőcsapat sikeresen mentette meg Caramelót.

A barna ló napok óta két keskeny, csúszós azbesztcsíkon egyensúlyozott Canoasban, amely az állam egyik legsúlyosabban érintett területe, amelynek nagy részét elszigetelte az árvíz.

“Legyengült állapotban találtuk az állatot” – mondta Tiago Franco, a mentés vezetésére kirendelt Sao Pauló-i tűzoltó, akit egy közlemény idézett.

“Megpróbáltunk nyugodtan közelíteni”

A tűzoltók és az állatorvosok felmásztak a nagyrészt víz alá került tetőre, benyugtatózták és mozgásképtelenné tették a lovat, majd egy felfújható tutajra fektették – mind a 770 kilót. A műveletben négy felfújható csónak és négy segédhajó vett részt, tűzoltókkal, katonákkal és más önkéntesekkel.

A mentést élőben közvetítették a televíziós csatornák, amelyek helikoptereikről filmeztek. Felipe Neto közösségi média influencere a mentés közben frissítéseket küldött közel 17 millió követőjének az X-en. Utána felajánlotta, hogy örökbefogadja.

“Caramelo, Brazília szeret téged!!! Istenem, micsoda boldogság” – írta.

A brazil elnök felesége, Janja egy videót tett közzé, amelyen megosztja a brazil vezetővel az örömhírt, és egy hivatalos eseményen a fülébe súgja. A férfi mosolygott, felfelé emelte a hüvelykujját, és magához ölelte a nőt. Rio Grande do Sul kormányzója, Eduardo Leite szintén megünnepelte a mentést, az X-en posztolva: “Minden élet számít, kitartunk!”.

Caramelo egy egyetemhez tartozó állatkórházban lábadozik

Mariângela Allgayer, az intézmény állatorvosa és professzora csütörtök délután a közösségi médiában közölte, hogy nagyon kiszáradva érkezett.

Körülbelül 7 éves lehet, és a tulajdonságai alapján valószínűleg egy szekér vontatóállataként használták – mondta később az egyik állatorvos, aki segített Caramelo megmentésében. Emellett nagyon szelíd, tette hozzá Schmitz, ami nagyban segítette a nyugtatók beadását.

“Ez egy nagyon nehéz művelet volt, messze meghaladta a lehetőségeket még a speciális csapatok számára is. Szerintem még soha nem volt ilyenben részük, de hála Istennek minden jól ment” – mondta, majd megmutatta Caramelót, amint feláll.

A bajba jutott ló csak egy a sok állat közül, amelyet a mentők az elmúlt napokban igyekeztek megmenteni. Rio Grande do Sul állam ügynökei a múlt hét óta mintegy 10 ezer állatot mentettek meg, míg a településeken dolgozók és az önkéntesek további több ezer állatot mentettek meg az állam lakásügyi titkársága szerint.

ABC News – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Depressziót okozhat a lábfejzsibbadás

nyugdijaspeti

A sikeres életmentés után hazaérkeztek a magyar barlangi mentők Törökországból

nyugdijaspeti

Az özvegy férfi három évvel a felesége halála után találta meg újra a boldogságot

nyugdijaspeti