Image default

A papírtörlő trükk, ha csillogó húsdarálót akarsz, miután használtad

A saját húsdarálásnak rengeteg előnye van, de jobb minőségű húsdaráló nélkül nem lehet elvégezni, vagy legalábbis, ha van egy, az sokkal könnyebbé teszi a folyamatot. És miután végeztél, a java még hátra van, meg kell tisztitani a darálót, az apró beleragadt cafatoktól, főleg, ha zsírosabb a hús.

Az otthoni húsdarálás azt jelenti, hogy teljes mértékben te irányítod a hús ízét és minőségét és állagát. De miután befejezted a folyamatot, jól meg kell tisztítanod, mivel a nyers hús rengeteg baktériumnak adhat otthont. Van egy trükk, amiről talán még nem hallottál:

Daráld le a papírtörlőt!

Nagyban segítenek eltávolítani a darálóban maradt húsmaradványokat, ami végső soron megkönnyíti a takarítást.

Amikor a húst darálod, az egy rövid csövön megy keresztül, és a lyukacsos oldalon jön ki. Maga a folyamat elég egyszerű, de rengeteg apró húsdarab maradhat a csőben, ahogy a hús megtapad rajta.

Használj papírtörlőt a húsdaráló tisztításához

Ne arra számíts, hogy a papírtörlő ugyanolyan darált lesz, mint a hús, hanem cafatokban fog kijönni. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy fogsz néhány papírtörlőt, golyóvá gyúrod őket, és átküldöd a húsdarálón. Amellett, hogy kitisztítja a csövet, a papírtörlő a maradék húst is átviszi a darálón.

A papírtörlős módszer után, a daráló többi részét kézzel mosd át. Ügyelj arra, hogy mosószeres vízzel tisztítsd meg, hogy a húsból származó baktériumoknak ne legyen esélyük elszaporodni. Ezután hagyd a darálót teljesen megszáradni, mielőtt elrakod.

A saját húsdarálás előnyei

Az íz, a textúra és a minőség a legnagyobb előnye a saját húsdarálásnak. Íz szempontjából lehetőséged van többféle hús, például marhahús és sertéshús kombinálására egy húspogácsához, hogy még ízletesebb legyen; a zsíros húst is keverheted a sovány hússal. Ha a hentesnél vásárolsz darálthúst, akkor a bolt kínálatára van korlátozva és ki tudja mikor daráltak előtted húst. A ledarált húscafatok nagyon könnyen rászáradnak a daráló belsejére és ezeket te is megkapod). A frissen darált hús állaga általában jobb, mint amit a szupermarketben vásárolsz, így ízletesebb élményt nyújt.

Nagyüzemi húsdarálás

Talán a legfontosabb szempont a saját húsdarálással kapcsolatban az, hogy biztosítani tudod a hús minőségét. Ha húst vásárolsz a helyi hentestől, és azt te magad darálod le, akkor potenciálisan csökkented az élelmiszerrel terjedő betegségek kockázatát. Ráadásul az üzletekben vásárolt darálthús akár 1000 állatból is készülhet, nagyobb az esélye, hogy olyan fertőzéssel fertőzött, mint például az E. coli.

További konyhai és egyéb praktikák EBBEN a rovatunkban vannak.

Daily Meal nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Visszatér a tél: viharos széllel érkezik a lehűlés

nyugdijaspeti

Háromezer idősgondozásban élő embert lát el egy évig higiéniai papírtermékkel ez a cég

nyugdijaspeti

Londonban is bemutatták a Petőfiről szóló filmet

nyugdijaspeti