Image default

Minisorozatban dolgozzák fel John Lennon halálát

Kiefer Sutherland lesz a narrátora a Murder Without a Trial (Gyilkosság tárgyalás nélkül) című dokumentumfilm-sorozatnak, amely John Lennon meggyilkolását idézi fel.

A minisorozat Lennon kulturális hatását és zenéjét is bemutatja, mielőtt részletesen felidézné a Beatles egykori tagja ellen 1980-ban elkövetett gyilkos merényletet. A műsorban beszámolnak a gyilkossági nyomozásról, és a gyilkosságot elkövető Mark David Chapman elítéléséről is.

A dokumentumfilm-sorozat alkotói a New York-i rendőrségtől és a kerületi ügyészségtől is engedélyt kaptak a forgatáshoz. A produkcióban exkluzív interjúkat készítenek olyan szemtanúkkal, akik először szólalnak meg, és Lennon közeli barátaival, akik új megvilágításba helyezhetik életének és halálának részleteit. Megszólaltatják Chapman ügyvédeit, pszichiátereit és az ügyében eljáró nyomozókat és ügyészeket is.

Kiefer Sutherland korábban a Nascar 3D című kanadai-amerikai dokumentumfilm narrátoraként is szerepelt. A Golden Globe- és Emmy-díjas színészt sok néző a 24 című akciófilm-sorozat sztárjaként ismeri.

John Lennont New York-i otthona előtt 1980. december 8-án lőtte le hátulról Mark David Chapman. A férfi bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson, és életfogytiglani börtönre ítélték. Először 2000-ben folyamodott szabadlábra helyezéséért. Azóta tavaly már a 12. alkalommal utasították el kérvényét.

Az Apple+ későbbi időpontban közli a dokumentumfilm-sorozat bemutatásának dátumát.

Nyugdíjasbarát

Így nézne ki Elvis, Marilyn Monroe és Diana hercegné ha élnének

hírek ebből a rovatból

Kereshető térképen a Fiumei úti sírkert összes sírja

nyugdijaspeti

Elment a Kossuth-díjas népdalénekes legenda, Budai Ilona

nyugdijaspeti

Már több mint félmillióan használják a Gondosórát

nyugdijaspeti