Image default

Ma még szavazhatsz a kedvenc magyarnótádra!

Korábban beszámoltunk, most csak emlékeztetünk, hogy a Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja az év magyarnótáját, 2023 kedvenc dalát. Eddig a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval, most a rádió több százezres hallgatói bázisa szavazhat kedvenc nótájára.

Kárpát-medencei közös kincsünk a magyar dal, amely egyedülálló gazdagságban a legkülönbözőbb műfajokban szólal meg. A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása – olvasható az akkori közleményben.

Mint írták, a magyarnóta a mai napig a legnépszerűbb, százezrek ismerik, éneklik, hallgatják, szeretik. A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatóinak szavazatai segítségével kiválassza “Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát – idézi a közlemény Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját.

Hétfőn indul a szavazás a legjobb magyarnótára

Az elsőkörös szavazáson szavazni bármelyik magyarnótára lehet a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailen a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 06-30-555-5530-as (nem emeltdíjas) telefonszámon, vagy akár levélben is a Budapest, 1037, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben.

A magyar zene rádiója a hónap végéig, október 31-én éjfélig várja a szavazatokat, amelyeket

összesítve kialakul majd a legnépszerűbb 30 nóta listája. Ezek kerülnek a második körös szavazásba.

Mint írják, fontos, hogy a voksolás két szakaszában mindenki csak egy szavazatot adhat le. Így a második szakasz indulásakor újranyílik a lehetőség mindenki számára, hogy részt vegyen az év magyarnótájának kiválasztásában.

Aki megírja kedvenc magyarnótáját, nyerhet

A szavazók közt értékes nyereményeket sorsolnak ki. Több Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén. Valamint a Duna szilveszteri műsorának felvételén is – olvasható a közleményben.

További részletek a Dankó Rádió Facebook-oldalán, valamint a Dankó médiaklikk-felületén találhatók, ahol az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a szavazás részleteiről – áll az összegzésben.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Újabb világhírű szervezet ismerte el Karikó Katalin munkásságát

nyugdijaspeti

Elrabolt medvét vittek vissza a rendőrök a gazdájának

nyugdijaspeti

Mentők: egyre több embert sikerül megmenteni

nyugdijaspeti