Image default

Mentők: egyre több embert sikerül megmenteni

A mentőknek az elmúlt évben 745 embert sikerült közterületen újraéleszteniük, amihez hozzájárult a helyszínen tartózkodó járókelők lélekjelenléte és a SzívCity közösségi újraélesztő applikáció használata – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-vel.

Az újraélesztés nemzetközi napján küldött közleményükben azt írták: mindez a 2144 utcai, megkezdett újraélesztésből több mint 30 százalékos sikerarányt (az előző évihez képest is mérhető növekedést) jelent, ami nemzetközi összehasonlításban is magas értéknek számít.

Kiemelték: az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett mellkaskompresszió, valamint a defibrillátor lehető leghamarabb történő alkalmazása.

A SzívCity alkalmazás oldala a képre kattintva nyílik meg.

Az újraélesztés módszerét a mentők rendszeres “Hősképzésein” bárki elsajátíthatja – tették hozzá. A mentőszolgálat október 16-án, az újraélesztés nemzetközi napján is várja az érdeklődőket egy ingyenes életmentőképzésre a vármegyeszékhelyi mentőállomásain.

A mentők köszönetet mondanak azoknak az elsősegélynyújtóknak, akik a legnehezebb helyzetekben is mertek és tudtak cselekedni – olvasható a közleményben.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

121 éve született a nagy nevettető Latabár Kálmán

nyugdijaspeti

Több, mint félmillióan voltak kíváncsiak tavaly erre a helyre, egymilliárdos bevételt hozott

nyugdijaspeti

Isten éltesse a 90 éves Lőte Attilát!

nyugdijaspeti