Image default

Nehogy kiöntsd a sonka főzőlevét!

A frissen megfőtt, de el nem fogyasztott sonkának is számos felhasználási módja van, amihez Lendvai Levente séf néhány praktikumot is elárult. Budapest legmagasabb pontján újonnan megnyitott étterem, a VIRTU ifjú séftehetsége szerint ha hagyjuk kihűlni a húsvéti ebédről megmaradt sonkát a saját főzőlevében (!) és betesszük a hűtőbe vékonyan szeletelve, akkor az a másnapi reggeli mellé biztosan telitalálat lesz. A megmaradt főzőlevet sem szabad kiönteni, hiszen számos módon fel lehet használni.

„A megmaradt főzőléből nálunk általában bableves készül a klasszikus módon, de nagyon sok mindenhez fel lehet használni ezt a füstölt alaplevet.

A BABLEVES MELLÉ MÉG KISEBB KOROMBAN LÁTTAM, HOGY ÉDESAPÁM LILAHAGYMÁT FÉLTŐRE VÁG, KEVÉS SÓT ÉS PORCUKROT TESZ RÁ MEG EGY PICI ECETET.

Ezzel eszi a bablevest és azóta én is így fogyasztom” – árulta el a családi ízesítést Levente. „Ha még mindig maradt sonka amit már ettünk hidegen, melegen vagy levesként, akkor én a maradék húst felmelegítem és 1×1 cm kockákra vágom és egy keverőtálba helyezem. Mindig megmentek egy pici alaplevet, ebből pár kanállal a húsra teszek, valamint snidlinget, petrezselymet, sót, borsot, lassan sült fokhagymát keverek hozzá és egy krémes pástétomot készítek belőle” – adott néhány végső tippet a séf.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Férfi példaképnek választották Böjte Csabát és Sasvári Sándort

nyugdijaseszti

Megható filmben, régi képeken kel életre a főváros 150 éves története – video

nyugdijaspeti

Egyetlen hétévégre feltárul a tihanyi szerzetesek kriptája

nyugdijaspeti