Bár húsvét a jövő héten lesz, hoztunk nektek egy gyorsan elkészíthető, de nagyon dekoratív nyuszis sütit. Az unokák biztosan imádni fogják.
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk.
A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
Néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk. A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk.
A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40×30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc, de vedd figyelembe saját sütőd tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Tipp:
A kakaópor helyett használhatunk csupán fahéjas tölteléket is – 15 g cukor és egy teáskanál fahéj keverékével – a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény elkészítéséhez.
Sütni jó – Nyugdíjasbarát