Image default

Gyorsan elkészíthető ez a húsvéti nyuszis süti

Bár húsvét a jövő héten lesz, hoztunk nektek egy gyorsan elkészíthető, de nagyon dekoratív nyuszis sütit. Az unokák biztosan imádni fogják.

 

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk.

A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.

Néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk. A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk.

A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40×30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc, de vedd figyelembe saját sütőd tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.

Tipp:

A kakaópor helyett használhatunk csupán fahéjas tölteléket is – 15 g cukor és egy teáskanál fahéj keverékével – a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény elkészítéséhez.

Sütni jó – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Kezdődik a hóvirágünnep az ország talán legszebb arborétumában

nyugdijaseszti

Ilyen időnk lesz kedden – néhol jöhet a hó

nyugdijaspeti

Demenciát állapítottak meg az ismert színésznőnél

nyugdijaspeti