Image default

Szilveszter: A mentők több, mint 3000 esethez vonultak, a tűtzoltóknak picit könnyebb volt

A mentők országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 embert szállítottak kórházba a mentők túlzott alkoholfogyasztás miatt. Közülük 28-an kiskorúak voltak – tette hozzá.

A szóvivő jelezte: a mentőket országszerte 14 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc és szemsérülésekhez.

A Katasztrófavédelemnél sem volt nyugodt az éjszaka

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig balesethez hívták a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dóka Imre őrnagy a közleményben kiemelte: az év utolsó napján hárman is meghaltak lakástűzben. A főváros IX. kerületében egy Thaly Kálmán utcai társasházi lakásban, a Tolna vármegyei Pálfán egy ikerház földszinti lakrészében, illetve a Pest vármegyei Zsámbokon egy családi házban keletkezett tüzekben egy-egy ember vesztette életét.

Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat.

A szóvivő azt is közölte: a főváros X. kerületében a Kozma utcai temetőben vasárnapra virradó éjszaka a szorosan egymás mellé épített virágos standok égtek mintegy kétszáz négyzetméteren.

Állatmentések is adtak munkát a tűzoltóknak: Törökszentmiklóson a Vadai Ferenc utcában kovácsoltvas kerítésbe szorult egy kutya, Bajóton a Kossuth Lajos utcában pedig egy kútba esett kutyát kellett kimenteni.

MTI – Nyugdíjasbarát

 

hírek ebből a rovatból

Mától 15 százalékra nő a kötelező akciózás mértéke: mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

nyugdijaspeti

Elmaradhatatlan karácsonyi filmek 90-es évekből

nyugdijaspeti

Borongós időjárás – borongós hangulat? Van megoldás!

nyugdijaspeti