Image default

Ők az idei év első babái

A Zalaegerszegen éjfél után 1 perccel született kislány, Blanka lett az első újszülött 2024-ben az országban, az állami intézményekben.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházból maga a 36 éves édesanya mondta el telefonon az MTI-nek, hogy a család második gyermekeként jött a világra Blanka. A kislány 3430 grammos súllyal és 49 centiméterrel, természetes úton született. Érdekesség, hogy 2023-ban is a zalaegerszegi kórházban jött világra az év első babája.

Budapesten idén egy kisfiú, Donát lett az év első újszülöttje, aki az ÉPC-Honvédkórház tájékoztatása szerint 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel. Donát a család első gyermeke, édesanyja 28 évesen szülte.

Az év első fővárosi újszülöttje az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház újszülött osztályán 2024. január 1-jén. Donát 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel. MTI/Lakatos Péter

A Semmelweis Egyetem (SE) az MTI-vel közölte, hogy hajnali három órakor egy ikerpár – Bence és Balázs – született az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén.

Az ikrek a terhesség 34. hetében, császármetszéssel érkeztek első gyermekként a családba. Bence hajnali 3 órakor 1955 grammos súllyal és 43 centiméterrel, Balázs 3 óra 2 perckor 2285 grammal és 47 centiméterrel született. Az édesanya, Kitti és az újszülöttek is jól vannak – tudatta az SE.

MTI – Nyugdíjasbarát

címlapkép illusztráció

hírek ebből a rovatból

Tények és tévhitek a demenciáról

nyugdijaspeti

Életet mentett a szabadnapos rendőr – itt az idős asszony megható levele

nyugdijaspeti

Rabtemetőben avattak parcellakövet

nyugdijaspeti