Image default

Szívmelengető összefogás: Testépítők és szépkorúak tornáztak együtt

Több mint száz, idősotthonban lakó ember tornázott együtt testépítő sportolókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Baglyaskő Időskorúak Otthonában, Salgótarjánban.

A mozgás napja alkalmából, kifejezetten szépkorúak számára szervezett sportnapon a Scitec Nutrition és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kampányában a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az időskorúak életminőségének javítása érdekében, – különös tekintettel a demenciában szenvedőkre.

Idősotthon lakóit mozgatták meg a testépítők

Nemrégiben A mozgás napja alkalmára időzített, rendhagyó sportnapot is tartottak a Nógrád vármegyei Baglyaskő Idősek Otthonában. Az intézményben élő több mint 100 lakó a Scitec Nutrition Jószívű Testépítők Akcióban elnevezésű program jótékony márkanagyköveteivel – Bohos Kornéllal, Kathi Bélával, Kiss Lászlóval, Kormos Zoltánnal és Szmereka Lászlóval – az oktatóvideóban szereplő gyakorlatokat közösen végezték el, a demens lakóknak pedig külön tornát tartottak, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a biztonságos, támogató környezetben való közös mozgás fontos lépés egy inkluzívabb társadalom megteremtésében.

A közös edzés és az adományok átadása után a Jószívű Testépítők örömmel beszélgettek a lakókkal, hiszen az emberi kapcsolatok is nagyon fontosak az idősek jó közérzetének és méltóságának megőrzéséhez.

Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke az eseményen elmondta: “a mozgás minden életkorban és egészségi állapotban fontos, társaságban sportolni pedig kifejezetten jó élmény. Ezen a napon arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ez időskorban is elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.”

Meglátása szerint a demencia megelőzésének és a betegség lassításának is egyik kiemelt eszköze,

idősotthonaikban éppen ezért naponta tornáznak a lakóik gyógytornászaik vezetésével.

Nagyszerű kezdeményezés, példaértékű összefogás

“Hálásak vagyunk a Scitec Nutritionnek, hogy a Jószívű Testépítők Akcióban programban mellénk álltak, és nemcsak népszerűsítik, de személyesen is elhozzák a közös mozgás örömét az intézményeinkbe. Köszönjük, hogy elkészülhetett a közös oktatóvideó, amellyel szakszerű, ugyanakkor jó hangulatú segítséget adhatunk az idős embereknek az otthoni vagy intézményben végzett tornához” – tette hozzá.

Dr. Pintér Dániel Gergő, a BioTechUSA és a Scitec Nutrition vállalati kommunikációs, PR és CSR vezetője hangsúlyozta: „fontosnak tarjuk, hogy olyan innovatív egészségügyi projekteket karoljunk fel, amik túlmutatnak az egyszeri támogatásokon, és amelyeknek hosszútávú és kiterjedt társadalmi hatásuk van.”

Úgy véli, az MMSZ hiánypótló munkát végez az idős emberek élettartamának kitolása, életminőségük javításának terén, ezért nagyon büszke rá, hogy szakmai partnerként  velük hívhatták fel a figyelmet az idősek endszeres testmozgásának nélkülözhetetlenségére és

a demencia komplex társadalmi, egészségügyi és szociális problémájára.

“Cégcsoportunk számára meghatározó küldetés, hogy világszerte minél többeket támogassunk a „longevity”, vagyis az egészséges, hosszú élet elérésben, a Scitec Nutrition márkaüzenete szerint pedig a súlyzós edzés kortalan!” – fűzte hozzá.

Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Ezt mondta Karikó Katalin az MTA székfoglalóján

nyugdijaspeti

Karikó Katalin egykori egyetemének adta a Nobel-díja másolatát

nyugdijaspeti

Durva álhír terjed a Facebookon, életekbe kerülhet

nyugdijaspeti