Image default

Szombaton akár Hámori Gabriellával is jógázhatsz a Szépművészetiben

Lélegezz! címmel minifesztivált szerveznek szombaton a Szépművészeti Múzeumban, ahol többek között hangfürdővel, tárlatvezetéssel, valamint Szilas Alex Liszt Ferenc-díjas zongoraművész zenével kísért előadásával várják az érdeklődőket.

A Szépművészeti Múzeum pénteki közleménye szerint a Kapuk a létben – A fa motívuma Pieter Bruegeltől Hollán Sándorig című kiállításhoz kapcsolódóan tartott tárlatvezetés során szakavatott vezető segítségével a látogatók megtudhatják, hogyan változott az erdei táj ábrázolása az évszázadok során, miként érzékeltették a természet erőit a régi korok alkotói és hogyan készítette meditatív farajzait a kortárs klasszikus, Hollán Sándor festőművész.

Vass Zoltán pszichológus Mit mondanak rólunk a rajzaink? címmel a fa szimbolikus jelentéséről tart előadást. A kiállított műveken keresztül a farajzok pszichológiai vizsgálatának elméleti alapjairól és elsősorban a fák formai-szerkezeti rajzelemzéséről tudhatnak meg többet a látogatók, akik megismerhetik a rajzok bizonyos jellemzőinek pszichológiai jelentését és betekintést nyerhetnek a rajzok számítógépes, úgynevezett algoritmikus elemzésének új módszerébe is.

A minifesztiválon Kapuk a létben címmel Takács Dorina (Deva) és Balla Gergely (Platon Karataev) énekes-dalszerzőkkel Cser Judit múzeumpedagógus beszélget az alkotásban való feloldódás szakrális élményéről.
Mint írják, a minifesztivál zárásaként Szilasi Alex Liszt Ferenc-díjas zongoraművész zenével kísért, Évgyűrűk című előadásán a fák ihlette zenei hangulatok és a transzcendens világához köthető szólamok csendülnek fel.

A szombati rendezvényen az érdeklődők Hámori Gabriella színésznővel jógázhatnak a Barokk Csarnokban. A minifesztivál ideje alatt az állandó kiállításokban elhelyezett babzsákokkal és természetközeli zenékkel, hangfürdővel várja a látogatókat a múzeum.
Bővebb információk a programokról a www.szepmuveszeti.hu weboldalon találhatók.

Nyugdíjasbarát

címlapkép: fidelio.hu

hírek ebből a rovatból

Mától “legálisan” járhat be munkahelyére a TV Maci – végre belépőkártyát kapott

nyugdijaspeti

“Egy kunszentmártoni tanyáról jöttem” – Szabó Gyula 93 éve született

nyugdijaspeti

Hatalmas siker a Semmelweis című film

nyugdijaspeti