Image default

Ezekre a helyekre költöznek a tehetősebb nyugdíjasok

Kevesen utasítanának vissza egy nyaralást az érintetlen természeti szépség közepette – de a teljes nyugalom más megvilágításba kerül, ha az ember a nyugdíjas éveit ott tölti.

Ehelyett az elvándorlási trendek azt mutatják, hogy a frissnyugdíjas korosztály olyan nyüzsgő városokat vagy üdülővárosokat választ, amelyekből könnyen elérhetőek a főbb városközpontok. Az olyan helyek, mint a máltai üdülőváros, St. Julian, a napfényes menedék és a városi nyüzsgés kombinációját kínálják. Mindössze 10 perces autóútra van a fővárostól, Vallettától és az ottani művészetektől és kultúrától. Ugyanez vonatkozik a nevadai Hendersonra, egy jómódú, zárt közösségekkel teli városra, ahol az otthonokból a sivatagra és Las Vegasra nyílik kilátás.

Nap, tenger, homok: Dubai a világ minden tájáról elcsábítja a nyugdíjasokat

Dubaj az egyik újabb célpontja a gazdag nyugdíjasoknak. “Bár Dubaj nem tipikus nyugdíjas célpont, mint Görögország vagy Spanyolország, egyre több nyugdíjast látunk letelepedni itt” – mondta Maximilian Stamm, az Engel & Völkers egyik vezetője. “A kormányzati szabályozásban a közelmúltban bekövetkezett változások lehetővé tették a letelepedni szándékozók számára, hogy hosszú távú arany vízumot és ingatlant szerezzenek, ami megkönnyíti a nyugdíjasok számára is, hogy a városban maradjanak.

A mexikói Isla Mujeres csábítja a nyugdíjasokat

A golfkocsik mindenütt jelen vannak Isla Mujeresben, a Karib-tenger és a Mexikói-öböl találkozásánál. A hely a Yucatán-félsziget partjainál, Quintana Roo államban fekvő Isla Mujeresben található. A szabadtéri járművek körbejárják ezt az apró szigetet, amely mindössze 8 km hosszú, és a legszélesebb pontján is csak kb. 800 métert tesz ki.

A nyüzsgő belvárosban vagy “Centro”-ban, a Miguel Hidalgo sugárúton színes üzletek sorakoznak, ahol a kézművesek árulják portékáikat, a vásárlók pedig cserekereskedelmet folytatnak. Az érintetlen strandok, az akvamarin színű vizek és a sziget természeti csodái egy rövid utazásra vannak a nyüzsgő városközponttól.

A nevadai Henderson csillogást ad az aranyévekhez

Az örökös napsütés, a luxus üdülőhelyi közösségek sokasága és Las Vegas könnyű megközelíthetősége miatt a nevadai Henderson mágnesként vonzza a nagy vagyonnal rendelkező nyugdíjasokat, akik a szabad életre vágynak.

Nyugodt és csábító légkört kínál, amely ötvözi egy szűk közösség kényelmét a város élénkségével. Hendersonban nagyon alacsony a bűnözési ráta, a 15 legbiztonságosabb amerikai nagyváros listáján a 3. helyen szerepel. A kormányzat ráadásul  pénzügyi ösztönzőkkel – alacsony ingatlanadó, nincs állami vagy nyugdíj jövedelemadó- próbáljak odacsábítani a tehetősebb nyugdíjasokat. A város egészségügyi ellátása is példaértékű. 2014-ben alapítottak egy orvosi egyetemet, és a két nagy kórház is mellé létrehoztak egy harmadikat is, amely 2024-ben nyílik meg egy 40 hektáros kampuszon.

A lakosság mintegy 20 százaléka 65 éves vagy idősebb.

A máltai üdülőváros, St. Julian’s nyüzsgő városi életmódjával vonz

St. Julian’s, Málta nyüzsgő tengerparti üdülővárosa a nyugdíjasok számára a városi élet és a festői nyugdtabb üdülőhelyek könnyű elérhetőségét kínálja.

A Málta keleti partján fekvő város nyüzsgő, napsütötte tengerparti sétánnyal, éjszakai élettel, ötcsillagos szállodákkal és a nemzetközi piacot kiszolgáló luxuslakásokkal rendelkezik. Az egykori halászfalu szép öblökkel rendelkezik. Sliema, egy másik népszerű üdülőhely mellett fekszik, mindössze 8 km-re északra a sziget fővárosától, Vallettától.

Az ausztrál nyugdíjasok elárasztják a déli partot

Új-Dél-Wales déli partvidékén minden a tengerparti nyugodt életről szól. A Sydneytől délre fekvő üdülővárosok évtizedek óta vonzzák a lassabb életritmust kereső, nyugdíjas vagy hamarosan nyugdíjassá válókat.

Míg a déli part a Csendes-óceánon osztozik a Sydney-től északra fekvő Central Coast és North Coast régiókkal, az állam alsó fele más tempót diktál. Kevésbé lakott városokkal és kevesebb lakóépülettel, mint északi társai. A déli part a hosszú strandok, a festői tájak és a minden ízlést kielégítő kulináris látnivalók keveréke.

Mansion Global – Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Már több mint félmillióan használják a Gondosórát

nyugdijaspeti

Megváltozik a héten a temetők nyitvatartása Mindenszentek és halottak napja miatt

nyugdijaspeti

Már kétszázezren megnézték azt a kiállítást, ami a 70 felettieknek ingyenes

nyugdijaspeti