Image default

Több, mint ötvenezren nézték meg azt a kiállítást, amiről mi is beszámoltunk

Már csaknem ötvenezren látták a Szépművészeti Múzeumban szeptember végén nyílt Renoir: A festő és modelljei című kiállítást. A nagy érdeklődésre tekintettel a múzeum hétvégenként egy órával korábban, 10 óra helyett 9 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A január elejéig látható nagyszabású tárlaton a francia mester mintegy hetven alkotásával találkozhat a közönség. A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d’Orsay-vel és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

A tárlaton olyan fő műveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. A festőnek szentelt első magyarországi kiállítás – amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap – kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

Most első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát. Közülük az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeum tulajdonába.

Az október 23-i belépés kicsit más lesz

A Múzeum felhívja a figyelmet, hogy október 23-án, a nemzeti ünnepnapon szokásos módon díjtalan a belépés. A Renoir–kiállításban műtárgyvédelmi okokból korlátozott számban tudnak látogatókat fogadni. A kiállításba való belépésre is jogosító online foglalható díjtalan belépők azonban már elfogytak.

“FIGYELEM! A DÍJTALAN BELÉPŐRE EGYÉBKÉNT IS JOGOSULTAKAT (pl. 70 év felettieket, a fogyatékkal élőket, pedagógusokat, újságírókat és másokat) arra szeretnénk kérni, hogy ha tehetik, NE a nemzeti ünnepnapot válasszák a látogatásra. Köszönjük megértésüket!” – kéri a Szépművészeti Múzeum.

70 felettieknek ingyenes a Szépművészeti is

Díjtalan belépő csak látogatáskor igényelhető a helyszínen a jogosultság igazolásával. Ha díjtalan belépőre jogosult személyek elővételes jeggyel rendelkezők társaságában érkeznek, biztosítjuk, hogy velük együtt léphessenek be az épületbe és a kiállításra.

A 62-70 éves kor közöttieknek 50%-os jegyet kell váltani, ami 2800 Ft-ba kerül.

hírek ebből a rovatból

Ingyenesen letölthető a Gondosóra új alkalmazása, a hozzátartozónál is jelez

nyugdijaspeti

Elhunyt Sólyom László korábbi köztársasági elnök

nyugdijaspeti

Hosszú Katinka a szülés után már otthon is van, ezt posztolták

nyugdijaspeti