Image default

Több idős embert is megmentettek a tűzoltók a napokban

Segíts nekik a küzdésben címmel írt figyelemfelhívó posztot a Katasztrófavédelem. Ahogy írják, “a test öregszik, a küzdelmek változnak, de a lélek, az fiatal marad. Segíts az idős testben élő fiatal lelkeknek, hogy ne a küzdelmekkel, hanem a bölcs öregedéssel legyenek elfoglalva. Figyelj az idős szomszédodra, és jelezd, ha nem válaszol a kopogásra. Minden napra jut pár ajtófelnyitás, néha időben érkezünk…
Előzz meg bennünket!” A bevezető után az elmúlt napok sikeres mentésiről is beszámolnak, melyek az idősebb korosztályt érintik.

Elesett és nem tudott ajtót nyitni egy idős lakó tegnap délután Dunaújvárosban. A tűzoltók a földszinti szoba ablakát létrán közelítették meg, az üveget betörték, majd a lakásba bejutva beengedték a mentőszolgálat munkatársait. A könnyebben sérült nőt a mentők kórházba szállították.

A Gondosóra segítségével találták meg az idős asszonyt a tűzoltók

Az ételt kiszállító idősgondozónak nem tudott ajtót nyitni egy ember Kemendolláron, a Kemendi utcában. A helyi önkéntes és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók is helyszínre vonultak. A tűzoltók felnyitották az ingatlant, majd az időközben kiérkező mentőbe segítették az egészségügyei ellátásra szoruló idős embert.

Több napja nem adott magáról életjelet egy ember Zalaegerszegen, egy Landorhegyi úti társasházban. A szomszéd látta, hogy a kulcs belülről a zárban van, így tárcsázta a segélyhívót. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az ajtót felfeszítették, majd átadták a helyszínt az időközben kiérkező társszerveknek.

Katasztrófavédelem – Nyugdíjasbarát

címlapkép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

hírek ebből a rovatból

Ezek a legjobb tippek az egészséges ízületekért

nyugdijaspeti

Heteken belül kinyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház

nyugdijaspeti

Olyan akciót hirdetett a Lidl, hogy mi is meglepődtünk

nyugdijaspeti