Image default

“A rohanó idő, a hiányod fogja megmutatni, hogy ki voltál…” – Végső búcsút vettek Benedek Miklóstól

Végső búcsút vettek Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésztől, a nemzet színészétől kedden Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Az életének 78. évében, méltósággal viselt betegség után elhunyt színészt, rendezőt családja, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték el utolsó útjára.

Blaskó Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész beszédet mond Benedek Miklós, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata tagjának ravatalánál a Farkasréti temetőben 2024. február 6-án. MTI/Hegedüs Róbert

“A rohanó idő, a hiányod fogja megmutatni, hogy ki voltál. Azt a minőséget, azt az emberi tartást, azt a művészi odaadást amellyel éltél, léteztél, és képviselted azt, ami már nincs, ami te voltál”

– hangsúlyozta búcsúbeszédében Blaskó Péter, aki Vajda Katalinnal, Hirtling Istvánnal és Szacsvay Lászlóval együtt búcsúztatta Benedek Miklóst.

Hirtling István Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész beszédet mond Benedek Miklós, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata tagjának ravatalánál a Farkasréti temetőben 2024. február 6-án. MTI/Hegedüs Róbert

Hirtling István színész beszédében meghatódva elevenítette fel Benedek Miklóshoz fűződő 42 éves barátságát.

Felidézte, hogy a Nemzet Színésze először nem akart kórházba vonulni betegségével, végül azonban több mint egy évvel ezelőtt megtette. Ennek köszönhetően még tudomást szerezhetett negyedik unokája érkezéséről, megírhatta Vajda Katalinnal készülő könyvét, valamint megélhette, hogy a szakma elismerje és a nemzet színészévé válasszák – mutatott rá Hirtling István.

“Türelemmel várjuk, hogy olvashassuk a könyved és kérünk, hogy álmodban is segítsd elviselni a hiányodat”

– zárta szavait Hirtling István.

MTI/Hegedüs Róbert

Szacsvay László színművész a főiskolás évek óta tartó, 60 éves bartáságukat idézte fel búcsúbeszédében.

“Bevezettél egy csodálatos világba, a letűnt orfeumba, amit most már senki sem ismer úgy, ahogy te ismerted”

– idézte fel Szacsvay, hozzátéve, hogy talán rokonlelkek voltak.

Emlékeztetett arra, hogy Benedek Miklós mindent elért “amit ezen a pályán megkaphat a színész, a rendező, a tanár: sikert, díjakat, szeretetet”.

MTI/Hegedüs Róbert

Nyugdíjasbarát

fotók: MTI/Hegedüs Róbert

hírek ebből a rovatból

Két legendás villamost újítanak fel

nyugdijaspeti

Magyar hadinapló nyert a formatervezés “Oscar-díjának” tartott berlini pályázaton

nyugdijaspeti

Nem kamu a kisbaba újraélesztéséről szóló megható videó

nyugdijaspeti