Image default

A 90 éves Michael Caine azon gondolkodik, hogy nyugdíjba vonul

Sir Michael Caine 90 évesen kezdett el gondolkodni rendkívüli életén és karrierjén, mielőtt bemutatja utolsó filmjét. A The Telegraphnak adott friss interjújában a kétszeres Oscar-díjas angol színész a The Great Escaper című filmben játszott szerepéről mesél. A filmben Glenda Jackson oldalán játszik, aki 87 évesen hunyt el júniusban, néhány hónappal a forgatás befejezése után.

Az Oliver Parker rendezte film egy brit második világháborús veterán, Bernard Jordan (Caine) igaz története alapján készült, aki megszökik az idősek otthonából, hogy részt vegyen a franciaországi D-nap 70. évfordulóján.

Hitele és embersége volt minden szavának – 55 éve nincs köztünk Görbe János

“Nagyon boldog voltam, hogy megcsinálhatom. “Egyszerűen imádtam Bernie karakterét. Szerintem hihetetlenül jó volt, és olyan gyönyörűen megírt” – mondta Caine.

A színész elmondta, hogy azt hitte, befejezte a színészkedést, mivel a COVID-19 miatt három éve nem forgatott filmet, de aztán megkapta a lehetőséget, hogy eljátssza Bernardot, és “hirtelen megcsinálta – és olyan csodásan érezte magát”.

Sir Michael Caine veteránokkal

Bár elismerte, hogy a szerep eljátszása fizikailag elég nagy kihívás volt. “Adtak nekem egy nagyon jó sétapálcát, és képes voltam olyan jeleneteket eljátszani, amelyekhez erre volt szükség. Csak egyszer csináltam meg őket, aztán elestem” – magyarázta. “De csak egy felvétel, és ennyi.”

Később az interjú során, amikor a visszavonulásról kérdezték, Caine azt mondta, hogy most már “úgymond” visszavonult. “Már rohadtul 90 éves vagyok, és nem tudok rendesen járni, meg minden” – tette hozzá.

“A lehető legjobb életem volt, amit csak el tudtam volna képzelni” – mondta később. “A lehető legjobb feleség és a lehető legjobb család. Lehet, hogy nem olyan család, amit mások a lehető legjobb családnak mondanának – de számomra a lehető legjobb család.”

A 70-es évek legkeményebb akcióhőse- 20 éve ment el Charles Bronson

Arra vonatkozóan, hogy miről szeretnék, ha emlékeznének rá, azt mondta: “Arról, hogy egész életemben színész maradtam, és soha nem mentem bele semmi másba. Soha nem hagytam el, soha nem akartam elhagyni”.

Hollywood Reporter nyomán Nyugdíjasbarát

hírek ebből a rovatból

Királyhoz méltó? Elvis Presley nercbundája több, mint 57 millióért kelt el egy árverésen

nyugdijaspeti

Musical, opera- és néptáncest, színházi produkciók a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán

nyugdijaspeti

Egyre több európai ország tolná ki a nyugdíjkorhatárt – Magyarországon ez a helyzet

nyugdijaspeti